5 sfaturi alimentare greșite care îți pot distruge sănătatea

De câte ori nu ai auzit că nu este bine să mănânci ouă, carne și grăsimi pentru că sunt rele pentru sănătate? Un nutriționist susține că aceste sfaturi îți pot distruge sănătatea!
Cred că ai constatat deja că de-a lungul timpului, studiile despre nutriție se schimbă de la un an la altul. Dacă azi nu e bine să consumi alcool pentru că te îmbătrânește și te îmbolnăvește, mâine s-ar putea să descoperi că e chiar sănătos și tocmai alcoolul prelungește viața. Și exemplele pot să continue în acest sens cu nenumărate studii care se schimbă total trecând de la o extremă la alta. 

Un nutriționist citat de publicația independent.co.uk atrage atenția cu privire la câteva dintre cele mai frecvent întâlnite sfaturi alimentare care-ți pot distruge sănătatea:

Iată care sunt sfaturile alimentare pe care nu trebuie să le crezi în totalitate, iar nutriționistul Rhiannon Lambert îți oferă și argumentele de care ai nevoie ca să iei cea mai bună hotărâre pentru sănătatea ta: 


1. Nu este sănătos să mănânci prea multe ouă

Mulți oameni evită să consume ouă pentru că au un conținut mare de colesterol despre care se știe că ar crește riscul de boli cardiovasculare. Însă, în ciuda nivelului ridicat de colaesterol din ouă, nutriționistul susține că acestea nu sunt rele pentru inimă și nu generează o creștere a colesterolului. ”Ouăle cresc nivelul colesterolului bun care este asociat cu o scădere a riscului de boli la inimă.
Ele conțin toți aminoacizii esențiali în dozele potrivite, astfel încât corpul nostru poate să folosească toate proteinele din ouă. De asemenea, ouăle sunt extrem de sățioase și dau o senzație de sațietate de lungă durată”,
explică nutriționistul citat. 

Ouăle sunt sănătoase și au un conținut mare de proteine, grăsimi bune, vitamine, minerale și antioxidanți unici, iar cu acest lucru nu se pot lăuda foarte multe alimente. Asfel că potrivit specialistului, nu este nesănătos să consumi ouă zilnic, în general fiind considerat că trei ouă pe zi nu dăunează cu nimic. 


2. Uleiurile vegetale sunt sănătoase

Nutriționistul ține să sublinieze faptul că acest sfat nu este tocmai unul adevărat. Nu orice ulei vegetal este sănătos și nici nu trebuie consumate în cantități mari.
Numeroase cercetări arată că grăsimile polinesaturate scad riscul de boli cardiovasculare, de aceea multă lume consideră că uleiurile vegetale de orice fel sunt bune pentru sănătate. Însă, dacă acestea sunt procesate, nici nu mai contează din ce ingredient sunt realizate, deoarece nu sunt recomandate spre consum. 

Dacă vrei să reduci riscul de boli cardiovasculare, consumă alimente bogate în acizi grași omega-3 și optează pentru cantități mici de ulei de măslin/floarea-soarelui/rapiță, însă doar sortimentele presate la rece.