După Sărbători trebuie să revii la un meniu uşor care te va ajuta să scapi de cele câteva kilograme care s-au adunat. Eva.ro te îţi oferă cinci idei de reţete uşoare, care se prepară rapid.
1. Figărui cu pui, cartofi şi ardei cu garnitură de mazăre
Ai nevoie de:
- piept de pui
- cartofi
- ardei
- mazăre verde congelată
- sare
- piper
- rozmarin uscat
- mărar proaspăt
- ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi răzuit.
Bucăţile din piept de pui se amestecă cu puţin ulei de măsline, sare, piper şi rozmarin. Apoi se aşază pe beţele pentru frigărui împreună cu cartofii şi feliile de ardei roşu. Se lasă la cuptor în folie de aluminiu sau într-un vas termorezistent cu puţină apă.
Mazărea congelată se pune la fiert în apă, după care se trece prin ulei de măsline şi se presară usturoiul zdrobit şi mărarul tocat mărunt.
2. Amestec de legume la cuptor cu garnitură de quinoa
Ai nevoie de:
- rondele de ardei roşu
- rondele de ardei galben
- rondele de dovlecel
- brânză (după preferinţe)
- rondele de ceapă roşie
- măsline negre
- ulei de măsline
- 1/2 cană cu suc de roşii
- sare
- piper negru
- 1/2 cană cu quinoa fiartă.
Legumele se aşază în straturi într-un vas termorezistent, iar deasupra se pune brânza şi se condimentează după gust. Se lasă la cuptor cu un capac sau folie de aluminiu găurită pentru a permite legumelor să se înăbuşe.
Quinoa se fierbe 10 minute într-o cantitate dublă de apă cu sare, după care se strecoară şi se amestecă cu 1-2 linguri de ulei de măsline, sare şi piper.
3. Supă de linte roşie cu curry
Ai nevoie de:
- o ceapă roşie
- 1 cană cu linte roşie
- ulei de măsline (opţional, dar îl poţi înlocui cu bulion de casă)
- un morcov
- 1 căţel de usturoi
- sare de mare
- piper negru
- 1 linguriţă de curry
- apă, în funcţie de consistenţa dorită
- frunze proaspete de pătrunjel.
Pune uleiul sau bulionul într-o cratiţă, după care adaugă ceapa şi restul ingredientelor, lăsându-le la foc mediu, sub capac până ce lintea este fiartă.
4. Salată de orez brun cu mazăre, porumb, roşii cherry şi mentă
Ai nevoie de:
- 1/2 cană cu orez brun fiert
- 1 cană cu mix congelat de mazăre, porumb, morcovi
- 4-5 roşii cherry
- sare
- piper
- ulei de măsline
- frunze proaspete de mentă sau altă verdeaţă care îţi place
- puţină paprika afumată.
Orezul brun se spală bine din mai multe ape, se fierbe şi se scurge de apă.
Legumele congelate se fierb în apă câteva minute.
Se amestecă ingredientele şi se condimentează după gust.
5. Medalion de somon cu legume la cuptor
Ai nevoie de:
- 2 medalioane de somon
- 3 morcovi
- 2 beţe de ţelină
- 1 cartof
- ulei de măsline
- pătrunjel proaspăt
- sare
- piper
- cimbru uscat
- apă.
Se aşază toate medalioanele de peşte pe un pat de rondele din legume într-un vas termorezistent. Se pune puţină apă, se condimentează şi se lasă la cuptor 15 de minute acoperite cu folie de aluminiu înţepată cu furculiţa pe alocuri.