5 grăsimi sănătoase care te ajută la slăbit

Acizii grași omega-3 sunt esențiali pentru sănătate, dar și pentru a te menține la o greutate corporală normală.

Organismul are nevoie de grăsimi şi din ce în ce mai mulţi specialişti atrag atenţia asupra acestui lucru, făcând o delimitare clară între ele. Aşadar, avem grăsimile sănătoase (acizii graşi esenţiali) pe care nu trebuie să le excludem din alimentaţie şi pe cele rele, saturate/trans (untul, laptele integral, smântâna, brânzeturile grase, cărnurile grase, seul, untura, snacks-urile, prăjiturile, produsele de patiserie, cartofii prăjiţi) care trebuie consumate cu moderaţie.

Corpul tău are nevoie de grăsimi sănătoase pentru că sunt importante pentru un metabolism alert care te ajută să nu te îngraşi.

De asemenea, grăsimile bune întăresc sistemul imunitar, previn tulburările hormonale, favorizează o absorbţie mai bună a nutrienţilor la nivel celular, reduc apariţia inflamaţiilor în corp, protejează sănătatea creierului, a inimii şi a ochilor.  

Ce beneficii aduc acizi graşi esenţiali?

- te ajută să slăbeşti, scăzând pofta de mâncare şi accelarând arderea caloriilor;
- reduc nivelul colesterolului rău;
- întăresc sistemul imunitar;
- hrănesc organele reproducătoare, pielea, părul, ţesutul osos;
- ajută la buna funcţionare a creierului;
- previn bolile de inimă şi diabetul;
- îmbunătăţesc digestia;
- elimină alergiile alimentare.

 

5 grăsimi sănătoase care te ajută la slăbit

 

1. Peşte: somon, hering, macrou, sardine, ton, cod

Datorită conţintului bogat în acizi graşi omega-3, carnea de peşte gras trebuie consumată de două ori pe săptămână pentru a beneficia de efectele protectoare pe care le aduce asupra organismului.

 

2. Nuci

Sunt o sursă excelentă de grăsimi nesaturate şi proteine, astfel că le poţi folosi atât pentru micul dejun cât şi pentru gustări echilibrate şi sănătoase.

 

3. Seminţe de dovleac

Au un conținut ridicat de acizi grași omega-3, precum și o mulțime de vitamine și minerale care hrănesc corpul.

 

4. Seminţe de in măcinate

Sunt o sursă importantă de acizi grași omega-3, dar furnizează odată cu aceste grăsimi și multe fibre care reglează digestia.

 

5. Avocado

Potrivit Asociaţiei Americane pentru Sănătatea Inimii, consumul regulat de avocado (de cel puţin trei ori pe săptămână) are un efect benefic asupra metabolismului, stimulând arderea grăsimilor din zona abdominală.