Soarele de afară ne aminteşte că nu mai este mult până la sezonul estival şi că trebuie luate măsuri pentru a fi în cea mai bună formă pe plajă. Şi cu cât începi mai repede cu atât cresc şi şansele de a-ţi obţine silueta mult dorită.
Soarele de afară ne aminteşte că nu mai este mult până la sezonul estival şi că trebuie luate măsuri pentru a fi în cea mai bună formă pe plajă. Şi cu cât începi mai repede cu atât cresc şi şansele de a-ţi obţine silueta mult dorită.
Să slăbeşti nu trebuie să fie neapărat un chin pentru tine. Micile schimbări în alimentaţie şi în stilul de viaţă pot fi foarte eficiente. Important este să renunţi la obiceiurile nesănătoase care îţi afectează silueta şi sănătatea. Urmează 10 paşi pentru a-ţi recăpăta încrederea în tine şi pentru a scăpa de kilogramele acumulate în această iarnă.
1. Redu caloriile!
Este o regulă importantă când vine vorba de slăbit. Trebuie să recunoşti ca în această iarna ai făcut excese şi acest lucru se vede. Nu apela la o dietă drastică pentru că îţi poate afecta sănătatea iar kilogramele pierdute se pot întoarce în număr chiar mai mare. Redu treptat numărul de calorii pe care îl consumi zilnic, înlocuind dulciurile şi alimentele bogate în grăsimi nesănătoase cu fructe şi legume.
2. Mănâncă mai puţin!
Dacă vrei să slăbeşti trebuie să mănânci mai puţin. Logic, nu? Redu porţiile, apelează la alimente săţioase pentru a păcali foamea şi ridică-te de la masă înainte de a te simti complet sătulă.
3. Nu sări peste mese!
Înfometarea nu este soluţia. Respectă un program de mese zilnic. Este dovedit faptul că, în cazul în care sari peste o masă, senzaţia de foame se intensifică şi vei mânca mai mult şi mai nesănătos la următoarea masă. Micul dejun, evitat de mulţi dintre noi din cauza programului încărcat, reprezintă cea mai importantă masă a zilei, potrivit nutriţioniştilor. Acesta ne furnizează energia necesară pentru un început de zi bun. În plus, caloriile sunt mai uşor "de ars" dimineaţa. Specialiştii avertizează că mesele neregulate pot afecta metabolismul şi îngreuna lupta împotriva kilogramelor.
4. Alege alimente săţioase!
Astfel îţi vei potoli foamea mai uşor şi vei mânca mai puţin. Optează pentru alimentele bogate în fibre, precum cerealele integrale, nucile, ouăle, perele, caisele, smochinele, prunele, fasolea uscată, mazărea, lintea, năutul.
5. Apă plată cu lămâie
Reţeta recomandată de fotomodele. Un pahar cu apă în care s-au adăugat câteva picături de zeamă de lămâie are proprietatea de a stimula arderile de grăsimi.
6. Ceaiul verde îmbunătăţeşte metabolismul
Ceaiul verde stimulează metabolismul datorită proprietăţilor antioxidante. Catehinele, o grupă de substanţe antioxidante, accelerează arderea grăsimilor şi reduc semnificativ nivelul colesterolului "rău" (LDL) din sânge.
7. Foloseşte ulei de măsline
Grăsimile monosaturate din uleiul de măsline te pot ajuta să arzi din calorii, arată un studiu efectuat de australieni. Femeile participante la studiu au servit la micul dejun cereale cu lapte degresat sau cu un amestec de ulei de măsline şi lapte degresat. Cele care au luat micul dejun cu ulei de masline au înregistrat o îmbunatăţire semnificativă a metabolismului. Specialiştii susţin că uleiul de măsline îşi păstrează efectele, indiferent de modul în care este consumat.
8. Apă, pentru o siluetă armonioasă
Înlocuind băuturile carbogazoase cu apă vei reuşi să reduci semnificativ numărul de calorii consumate zilnic. De asemenea, consumul ridicat de apă creşte senzaţia de saţietate. Studiile efectuate au mai arătat că un consum ridicat de apă ajută metabolismul.
9. Mănâncă picant!
S-a dovedit că atat mâncarea picantă cât şi cafeina cresc rata metabolismului.
10. Profită de vremea frumoasă şi fă mişcare!
Dieta fără sport este eficientă doar pe jumătate. Ai lenevit destul în această iarnă. Ieşi cu prietenii la plimbare, aleargă în parc, înscrie-te la cursuri de dans, orice înseamnă mişcare şi îţi face plăcere. Important este să te păstrezi activă.