Cele mai bune reţete de cheesecake fără coacere. Sunt foarte rapide!
De ce să-ţi petreci ore întregi făcând un tort la cuptor când poţi să faci rapid un cheesecake fără coacere. Îţi recomandăm cele mai bune reţete de cheesecake pe care le faci într-o jumătate de oră.
Fie că optezi pentru varianta vegană care include nucile caju ca bază pentru un cheesecake fără coacere, fie alegi mascarpone sau cremă de brânză în combinaţie cu ingredientele preferate ca să faci un tort rapid.
Avantajul acestor reţete de cheesecake fără coacere constă tocmai în faptul că nu mai trebuie să faci căldură în bucătărie aprinzând cuptorul în toiul verii şi nici nu-ţi vei petrece tot timpul în bucătărie.
Iată cinci dintre cele mai bune reţete de cheesecake fără coacere:
1. Cheesecake fără coacere cu mascarpone şi dulce de leche
Ingrediente
Pentru cremă:
- 400 grame de mascarpone
- 3-4 linguri cu dulce de leche (cremă de lapte din comerţ)
- puţină sare.
Pentru blat:
- 200 grame de biscuiţi digestivi (sau de care preferi)
- 50 de grame de unt topit.
Pentru ornat:
- un baton Kit Kat, tăiat
- fulgi de ciocolată.
Se pisează biscuiţii şi se amestecă cu untul topit. Se presează compoziţia într-o tavă pentru tort cu pereţii detaşabili după ce ai uns-o bine cu unt. Se lasă la frigider.
Pentru a prepara crema trebuie se amestecă mascarpone cu 3-4 linguri de dulce de leche până când obţii o cremă omogenă. Se întinde peste blat şi se lasă la rece câteva ore sau peste noapte.
Se ornează cu bucăţile de Kit Kat şi fulgii de ciocolată.
2. Cheesecake fără coacere cu mure şi nuci caju
Ingrediente
Pentru blat:
- 1 cană cu nuci româneşti sau pecan
- 1 cană cu curmale, fără sâmburi
- puţină sare de mare.
Pentru cremă:
- 1 cană şi jumătate cu nuci caju, înmuiate timp de o oră în apă
- 1 cană cu mure proaspătă
- 1/3 cană cu ulei de cocos topit
- 2/3 cană cu lapte de cocos gras, ţinut în prealabil la frigider
- 1/3 cană cu sirop de arţar sau miere de albine.
- puţin suc de lămâie, după gust.
Se mixează în robot nucile, după care se pun într-un bol.
Se mixează apoi curmalele, după care se adaugă la loc nucile mărunţite, sarea de mare şi se amestecă cu robotul până când se obţine un aluat lipicios.
Forma de tort cu pereţii detaşabili se unge cu puţin ulei şi se presează blatul din nuci.
Pentru a prepara crema se amestecă bine toate ingredientele în blender. Se toarnă crema peste amestecul din nuci şi se pun la congelator 1-2 ore.
Se ornează cu mure proaspătă.
Poţi să faci acest desert fie în formele de brioşe, fie într-o tavă cu pereţii detaşabili.
3. Cheesecake fără coacere cu cremă de brânză şi ciocolată
Ingrediente
Pentru blat:
- un pachet cu biscuiţi oreo
- două pachete mici cu biscuiţi digestivi
- 50 de grame de unt.
Pentru cremă
- 4 cutii cu cremă de brânză Philadelphia
- 1 ciocolată cu lapte (Milka)
- 2 plicuri cu zahăr vanilat Bourbon sau extract de vanilie.
Biscuiţii cu untul se mixează în robotul de bucătărie pentru a obţine un blat fărâmicios.
Se pune compoziţia în forma pentru tartă, se presează foarte bine cu mâna şi se lasă la frigider.
Crema de brânză se amestecă bine cu un tel, în timp ce se topeşte ciocolata într-un vas la aburi.
Crema se împarte în două castroane. O parte se combină cu zahărul vanilat, iar cealaltă parte se mixează cu ciocolata topită.
Se toarnă crema albă, care se intercalează cu cea de ciocolată.
Se lasă la frigider câteva ore.
4. Cheesecake fără coacere cu căpşuni şi vanilie
Pentru blat:
Pentru crema de căpşuni:
Pentru crema de vanilie:
Se mărunţesc migdalele şi seminţele de floarea soarelui în robot, după care se adaugă curmalele pentru a lega ingredientele. La final, se amestecă pudra de cacao pentru a-i conferi aroma delicioasă de ciocolată. Se presează amestecul în tava pentru tort.
Pentru a face crema de vanilie se amestecă toate ingredientele în blender şi se toarnă peste blat. Se lasă la frigider o jumătate de oră până se întăreşte puţin.
Se amestecă toate ingredientele pentru crema de căpşuni în blender, se toarnă peste crema de vanilie.
Se ornează cu felii de căpşuni şi frunze de mentă.
- 1/2 cană migdale sau nuci crude;
- 1/2 cană seminţe de floarea soarelui crude;
- 1/2 cană cu curmale;
- cacao sau pudră de roşcove, după gust.
Pentru crema de căpşuni:
- 1/2 cană nuci caju înmuiate 3-4 ore;
- miere de albine, după gust;
- 1 cană cu căpşuni proaspete;
- 4-5 linguri ulei de cocos topit într-un recipient scufundat în apă călduţă.
Pentru crema de vanilie:
- 1/2 cană nuci caju înmuiate 3-4 ore;
- miere de albine, după gust;
- câteva picături esenţă de vanilie/extract de vanilie/baton de vanilie
- 1 lingură seminţe de mac;
- 4-5 linguri ulei de cocos topit în apă călduţă.
Se mărunţesc migdalele şi seminţele de floarea soarelui în robot, după care se adaugă curmalele pentru a lega ingredientele. La final, se amestecă pudra de cacao pentru a-i conferi aroma delicioasă de ciocolată. Se presează amestecul în tava pentru tort.
Pentru a face crema de vanilie se amestecă toate ingredientele în blender şi se toarnă peste blat. Se lasă la frigider o jumătate de oră până se întăreşte puţin.
Se amestecă toate ingredientele pentru crema de căpşuni în blender, se toarnă peste crema de vanilie.
Se ornează cu felii de căpşuni şi frunze de mentă.
5. Cheesecake fără coacere cu banane, unt de arahide şi biscuiţi digestivi
Ingrediente
Pentru blat:
- 1/2 cană cu biscuiţi digestivi, măcinaţi în robotul de bucătărie;
- 2 linguri unt de cocos/palmier, topit într-un vas cu apă fierbinte.
Pentru cremă:
- 2 linguri unt de arahide;
- 2 banane;
- 1 lingură seminţe de chia (opţional).
Pentru ornat:
- ciocolată neagră;
- chips din banane.
Se amestecă biscuiţii cu untul de cocos/palmier topit şi cu zahărul brut, după care se presează în forma pentru tort.
Se mixează în robotul de bucătărie bananele, după care se adaugă untul de arahide şi seminţele de chia.
Se toarnă crema peste blatul din biscuiţi şi se introduce la frigider câteva ore.
Se topeşte la abur ciocolata neagră şi se ornează tortul.