Ingrediente si cantitati:
Pentru blat:
300 g faina
60 g zahar (3 linguri)
un varf de cutit de sare
150 g unt
cateva linguri cu apa foarte rece
Pentru crema:
250 ml lapte
3 oua mari
4 linguri zahar
2 linguri faina
50 g unt
coaja de la 2 lamai
Pentru toppingul de fructe:
2 fructe de mango
3 kiwi
Mod de preparare:
1. Amesteca cu mana untul, faina, zaharul si ouale, pana obtii un aluat sfaramicios. Adauga una sau doua linguri cu apa rece. Framanta putin aluatul. Din coca, fa o minge, si apoi o foaie rotunda pe dimensiunea tavei de copt. Asaza coca in tava (nu este nevoie sa o ungi cu ulei) si urca putin aluat pe peretii vasului. Introdu tava la frigider.
2. Incinge cuptorul. Coace blatul, aproximativ 10-15 minute, la foc potrivit. Inteapa blatul din loc in loc.
3. Prepara crema: amesteca ouale cu zaharul, pana obtii o crema. Adauga faina si amesteca. Adauga lapte cald, amesteca si pune totul pe foc foarte mic. Este necesar sa amesteci in continuare, pentru a nu se forma cocoloase. Adauga coaja de lamaie, apoi untul si, dupa ce amesteci bine, lasa crema la rece una sau doua ore.
4. Rastoarna crema in blatul copt. Orneaza prajitura cu felii de mango si kiwi, asezate foarte aproape una de alta.
Sfat Eva: Poti acoperi fructele cu gelatina (un plic de granule topit in apa), folosind o pensula de bucatarie. Fructele se vor pastra aspectuoase mai mult timp.
Daca vrei sa servesti prajitura imediat, renunta la gelatina. Poti orna tarta si cu frunze de meta.
Poti folosi si alte fructe: capsune si kiwi sau ananas si capsune, totul este sa gasesti o combinatie de culori. Este preferabil sa nu ornezi tarta cu citrice.
Se obtin 6 portii.
Posteaza comentariu