Și orice rămâne poți mânca și a doua zi sau lua la pachet la birou. Un burger cu somon este o masă rapidă și ușoară. Îl poți păstra la frigider pentru trei zile, iar peștele reprezintă o sursă perfectă de omega-3, studiile afirmând că acest ulei gras sănătos joacă un rol important pentru sănătatea inimii. Iată cum poți face și tu burger cu somon!
Ingrediente
500 grame de file de somon fără piele și dezosat, tocat
3 linguri de pătrunjel tocat
2 cepe verzi feliate
zeama și coaja rasă de la 1 lămâie
un vârf de cuțit de piper
puțină sare de mare
1 ou
60 grame de făină de migdale sau de orez
Mod de preparare
Dificultate: ușoară
Timp preparare: 30 minute
Se combină somonul, ceapa verde, pătrunjelul verde, coaja de lămâie, zeama de lămâie, oul și puțină sare și piper într-un procesor alimentar.
Se scoate compoziția într-un bol și se formează 8 burgeri. Se trec burgerii prin făină de migdale sau făină de orez și se lasă la frigider timp de 15 minute.
Se gătesc burgerii într-o tigaie, lăsată la temperatură scăzută către medie, stropită cu puțin ulei de măsline. Se lasă până când se gătesc și capătă o culoare arămie. Se pot servi cu cartofi dulci copți sau salată.