Stimularea infloririi plantelor de interior

Alegem plantele de interior infloritoare pentru a ne bucura de culorile si de prospetimea florilor lor. De multe ori se intampla, insa...

Alegem plantele de interior infloritoare pentru a ne bucura de culorile si de prospetimea florilor lor. De multe ori se intampla, insa, sa fim dezamagite.

Inflorirea intarzie sa apara sau, daca planta a fost achizitionata dintr-o florarie, planta isi pierde florile dupa o anumita perioada de la cumparare, fara sa reinfloreasca apoi.

Pentru ca nu mai beneficiaza de un tratament adecvat, plantele pe care le achizitionezi nu infloresc. Afla care sunt cauzele si ce poti face pentru a le remedia:

Conditii adecvate


Primul pas pe care trebuie sa-l faci este acela de a verifica cerintele de mediu ale plantei. Informeaza-te cu privire la necesitatile acesteia in ceea ce priveste temperatura optima atat pentru o dezvoltare normala cat si temperatura necesara infloririi.


La fel de importante sunt umiditatea solului si umiditatea aerului. Afla care sunt valorile optime pentru plantele tale.

Stimulatorii de inflorire


Plantele de apartament au nevoie periodic de substante nutritive. Daca pamantul din ghiveci este sarac in substante minerale, inflorirea va aparea destul de rar sau chiar va lipsi.

Administrarea ingrasamatului va permite plantei sa dezvolte boboci si sa infloreasca periodic. Poti alege amestecuri de ingrasamant special concepute pentru stimularea infloririi.


Ingrijire pentru favorizarea infloririi


Chiar daca dispune de conditiile de mediu favorabile, este posibil ca o planta sa nu infloreasca. Vinovata de aceasta situatie poate fi cresterea necontrolata a ramurilor sau imbatranirea acestora. Taie periodic varfurile ramurilor pentru a stimula ramificatia acestora si a creste in acest fel sansele de inflorire.

Dupa inflorire


Daca planta ta de interior a inflorit, rupe florile uscate. In acest fel scurtezi perioda de timp cuprinsa intre doua infloriri.