Holul
Este un loc dificil pentru plante, deoarece se afla in partea racoroasasi de obicei intunecoasa a casei. Din cauza usii de la intrare, carese deschide si se inchide mai tot timpul, este deseori curent. Ca atare,pentru aceasta parte a casei, ar fi indicat sa alegeti plante rezistentela curentii de aer si pe care nu le deranjeaza lipsa luminii naturale.Cele mai indicate sunt Sansivieria si Aspidistra; Dracaena siFilodendronul ("Monstera deliciosa"), desi iubesc lumina, se adapteazasi intr-o incapere mai intunecoasa.
Sufrageria si biroul
Sufrageria, unde petreceti cel mai mult timp, poate fi un spatiu foarteapreciat de plante. Biroul, asemenea sufrageriei, poate fi o incaperecalda si luminoasa dar, din cauza incalzirii centrale, aerul uscat deaici reprezinta un neajuns pentru plante. In acest caz, pulverizati apape frunze, de 2 ori pe zi. Preferabil ar fi sa nu folositi apa rece,de la chiuveta, ci apa la temperatura camerei, pastrata de pe o zi pealta, in vase largi, nu in sticle (ca sa se evapore clorul si eventualeleimpuritati).
Palmierul, Setcreasea, Trandafirul japonez, Dracaena si Yucca pot fiplasate in orice camera calda si luminoasa. In locul cel mai luminos,dar nu prea calduros, puneti plante cu flori cum ar fi Crinul de iarnasau Cala.
Bucataria
In aceasta incapere domneste o caldura umeda, deci este locul idealpentru plantele care iubesc caldura si eventual umezeala. Pentru caadesea spatiul in bucatarie este destul de stramt, ar fi bine sa nupuneti aici plantele sensibile, care sunt deranjate de orice atingeresau mutare din loc.
Rodul casei (Impatience), Potos, Epipremnum, Scandens filodendron suntplantele cele mai potrivite pentru bucatarie.
Balcon inchis sau sera
Aici se vor dezvolta foarte bine toate speciile carora le prieste luminasi ambianta racoroasa (cca 15-18 grade Celsius).
Ciclamele, violetele de Parma, kalanchoe si lamaiul se vor simti minunatpe balconul inchis sau in sera. Daca insa nu aveti nici balcon inchis,nici sera, puteti aseza violeta de Parma si intre geamuri, dar avetigrija sa nu-i udati frunzele. Cel mai bine ar fi sa-i turnati apa decare are nevoie in farfurioara.
Dormitorul
In general, nu se recomanda cresterea plantelor in dormitor, intrucatin timpul noptii acestea consuma oxigenul absolut necesar celor ce seodihnesc. Daca vreti totusi sa aveti o floare si in aceasta incapere,alegeti o violeta, o kalanchoe sau o ciclama si puneti-o intre geamuri.
Baia
Daca aveti o baie mica, fara aerisire, este contraindicat sa tineti oplanta aici. Daca exista insa o fereastra - ideala ar fi una cu geamurimate - atunci este locul pentru o planta careia sa ii placa lumina difuzasi aburii.
Ferigile nu vor suferi dupa o lumina puternica, iar umiditatea leface bine.
Nu uitati
- Plantelor nu le place sa fie mutate, asadar oferiti-le timp sa seacomodeze.
- Udati-le doar cand este necesar, atunci cand s-a uscat pamantul.
- Nu lasati apa sa balteasca, pentru ca plantele vor suferi.
- Respectati indicatiile de ingrijire de pe eticheta de la florarie.
- Puneti plantele in locul care li se potriveste cel mai bine, si ele vorfi fericite!
Comentarii (2)
Eu personal am cautat atat de mult timp sa gasesc ceva care sa fie bine informat, sa aibe exact ce caut, in detaliu si bine scris. Eram de-a dreptul saturata de toate aburelile si cuvintele extra pe care toata lumea le tot toarna si zic, uite ia articol! Dar cu toate astea tot vizitam toate comunitatile feminine, intr-un fel si acum ma amuza unele articole. Dar am gasit intr-un final exact ce cautam, informatii pertinente, cu feedback de la autori si un grad ridicat de interactivitate... asa ca, daca chiar cautati ceva ok sa cititi, www.lifestory.ro s-ar putea sa aiba exact ce cautati.
am un trandafir japonez si de cand l-am luat nu mi-a inflorit niciodata.sfatuitima ce trebuie k sa-i fac?va multumesc anticipat
Posteaza comentariu