In practica Feng Shui, anumite plante sunt considerate mai benefice decat altele. Se crede ca plantele suculente, respectiv cele cu frunze groase si pline de apa, sunt cele mai faste.
Frunzele trebuie sa fie rotunjite si pline, de un verde-inchis intens. Aceste plante simbolizeaza banii si aurul.
Planta-de-jad
Cel mai bun exemplu de planta cu Feng Shui excelent este cea denumita "planta-de-jad" (Crassula ovata).
Multe dintre casele si restaurantele chinezilor au un ghiveci cu o astfel de planta in apropierea usii principale.
Se crede ca ea atrage in interior belsugul si prosperitatea.Este recomandabil ca planta-de-jad sa fie tinuta intr-un recipient mare, decorativ, amplasat langa intrarea in locuinta, fie in exteriorul, fie in interiorul casei.
Planta poate fi de aproximativ 15 cm inaltime sau poate fi lasata sa creasca destul de mare, dar nu la o inaltime de peste un metru. Nu o udati prea mult.
Daca, din cauza excesului de apa, se ingalbeneste si nu da semne ca va supravietui, inlocuieste-o cu o noua planta-de-jad. Nu lasa planta sa moara din cauza putrezirii radacinilor sau a frunzelor.
Coroana-argintie
Coroana-argintie (Cotyledon undulata) este o alta planta norocoasa, bogata in frunze suculente, care poate fi amplasata atat in interiorul casei, cat si in exterior, aducand un chi norocos in casa sau in gradina.
Are frunze frumoase, in forma de evantai, cu un fin luciu argintiu. Ca si planta-de-jad, se incadreaza in categoria cactusilor suculenti si se dezvolta cu foarte putina apa, deci este important sa nu o uzi prea mult.
Planta-banilor
Foarte indragit de chinezii din Singapore si Malaiezia, filodendronul curgator, poreclit de ei "planta-banilor", este o planta agatatoare robusta, care se dezvolta optim in zonele gradinii in care exista multa apa, dar poate fi folosita si ca planta de interior. Exista numeroase varietati de filodendron si toate sunt norocoase.
Denumirea sa botanica este Philodendron scandens. Este o planta iubitoare de umbra, care nu poate fi expusa la soare puternic, deci locurile ideale pentru ea sunt partile semiintunecate din spatiul verde.
Are frunze in forma de inima - un contur foarte fast, colorate neuniform, in diverse nuante de verde. Frunzele trebuie sa fie mici; daca devin mult prea mari, inseamna ca filodendronul curgator s-a transformat intr-o planta parazita.
Potrivit invataturilor Feng Shui, forma supradimensionata de "planta-banilor" nu mai este benefica, pentru ca se hraneste din seva copacului, devenind, in acest fel, ostila. Nu o lasa sa devina parazita, pentru ca Feng Shui-ul tau va avea de suferit.
Posteaza comentariu