Are nevoie de suficienta lumina naturala pentru ca frunzele sa creasca viguros. In cazul in care lumina este insuficienta, frunzele vor fi mai putin aromate si vor avea o culoare verde deschis.
Daca frunzele sunt rare, firave si cresc dezordonat, taie-le pe toate cat mai aproape de sol si uda planta ceva mai abundent. In acest mod se stimuleaza o crestere uniforma si deasa, potrivit botanical.com.
Mararul
Mararul (Anethum graveolens) provine din zona mediteraneana si Asia de Vest. Folosit de mii de ani, mentionat chiar si in Biblie, mararul este cultivat pentru frunzele si fructele sale, numite in mod gresit "seminte" de marar.
Pe langa aroma deosebita oferita mancarurilor, salatelor si muraturilor, mararul mai este folosit in scopuri terapeutice, fiind utilizat in special pentru a calma crampele abdominale.
Mararul este o planta iubitoare de lumina si caldura, motiv pentru care va trebui sa ii alegi cel mai cald si luminos coltisor al bucatariei (sau balconului). Nu este recomandat sa il uzi abundent pentru ca ii vor putrezi radacinile, mai ales daca ghiveciul nu are gauri suficient de mari pentru ca apa sa se scurga. De fiecare data cand il folosesti, rupe varfurile plantei. Se va regenera mult mai usor in acest mod.
Spre deosebire de patrunjel si leustean, care sunt plante perene, mararul este o planta anula, deci va trebui sa o replantezi in ghiveci in fiecare primavara. "Semintele" sunt foarte rezistente in timp, putand fi plantate chiar si dupa zece ani.
Comentarii (3)
foarte interesant!este foarte bine sa plantam si noi, pt ca stim ca sunt foarte sanatoase
sufar de insomnie.am luat mai multe feluri de pastile.dar in zadar tot vise multe si somn putin va rog sa ma ajutati.multumesc anticipat
FOARTE INTERESANT, IMI PLAC ACESTE CONDIMENTE, VOI INCERCA SI EU
Posteaza comentariu