Partea "nevăzută" a condimentelor
Patrunjelul, "concentrat" de vitamine
Patrunjelul este o sursă bogată de vitamina C, importantă pentru un sistem imunitar puternic. Cu doar o porţie de 30g de pătrunjel vei reuşi să asiguri mai mult de jumătate din necesarul zilnic de vitamina C. De asemenea, patrunjelul conţine o cantitate mare de betacaroten, pe care organismul îl transformă în vitamina A.
Vitamina C şi A, cât şi betacarotenul acţionează ca antioxidanţi protejând celulele de radicalii liberi, responsabili de afecţiuni precum bolile de inimă sau cancerul.
De asemenea patrunjelul te scapă de respiraţia urât mirositoare şi acţionează ca un dezinfectant al cailor respiratorii medii şi superioare. Este recomandat persoanelor cu probleme respiratorii.
Foloseşte patrunjelul în locul sării pentru mâncare şi vei reuşi astfel să reduci presiunea sanguină şi riscul de infarct.
Comentarii (1)
Legumele sunt din ce in ce mai scumpe, am putea totusi sa le cultivam singuri, si am mai reduce din cheltuieli. Detalii pe: https://sites.google.com/site/culturalegumelor
Posteaza comentariu