Un cercetător australian a fost inspirat de poveștile despre comunicarea cu plantele pe care le au cele mai multe populații indigene din întreaga lume, pentru a realiza un studiu interesant.
Etnobotanistul Leigh Joseph, membră a comunității Squamish din Canada, realizează cercetări asupra modului în care plantele medicinale folosite de indigenii din Canada pot trata diabetul de tip doi. O parte a cercetărilor sale include colectarea plantelor medicinale urmând tradiția populației Squamish, care presupune culegerea plantelor după un ritual strict.
Leigh Joseph a fost învățată de indigeni că trebuie să aducă o "ofrandă" verbală plantelor înainte de a le culege, sub forma unor rugăciuni, cântece sau prezentându-se."Atunci când mergem în pădure sau în oricare alt ecosistem pentru a culege plante medicinale sau alimente, trebuie să le arătăm o formă de respect plantelor cu care interacționăm. În tradiția Squamish, plantele sunt cei mai bătrâni strămoși ai noștri, după pietre. Pietrele sunt considerate bunicii, iar plantele bunicile noastre.
Iar aceste ofrande verbale sunt atât pentru plantele pe care le recoltăm, cât și pentru strămoșii noștri", declară Leigh Joseph, cercetător care face parte din populația indigenă Squamish din Canada.Dincolo de cercetările despre modul tradițional de a colecta plante medicinale în întreaga lume, există și studii care demonstrează că plante chiar pot auzi. În cadrul unui nou studiu realizat de Dr. Monica Galiano, de la Universitatea Western Australia, s-a descoperit faptul că plantele aud, potrivit cbc.ca.
Acestea pot simți și se pot îndrepta către zonele cu umezeală din sol, aflate la distanță mare.
Iar cercetătoarea Monica Galiano a analizat dacă sunetul este modul prin care plantele ajung la sursa de apă din sol. Rezultatele sunt uimitoare. Aceasta a descoperit că plantele își îndreaptă rădăcinile către sunetul apei care curge, chiar dacă "ascultă" o înregistrare cu apă curgând.
Posteaza comentariu