De cata apa are nevoie un bonsai?

Curatarea aparatului foliar impiedica praful si agentii poluanti sa imbacseasca stomatele sau alveolele necesare respiratiei, aflate in frunzele bonsaiului.Desigur, ploua...

Curatarea aparatului foliar impiedica praful si agentii poluanti sa imbacseasca stomatele sau alveolele necesare respiratiei, aflate in frunzele bonsaiului.

Desigur, ploua, dar este ploaia suficienta pentru a avea o buna infiltrare a apei? Paza buna trece primejdia rea; udati oricum.

A plouat toata saptamana? Ridicati o parte a vasului pentru a imbunatati drenajul. Sa folosim furtunul pentru a uda? O presiune prea mare a apei poate arunca pamantul afara din vas; e bine sa aveti un pistol pentru stropit cu functii multiple, adecvat pentru diferite necesitati (procurati-va unul cu jet ceata, ideal pentru curatarea frunzisului).

Aveti in vedere faptul ca, daca furtunul a stat in soare cateva zile, primul jet poate, la propriu, sa opareasca planta.

Aproximativ o data pe saptamana, udati plantele prin imersarea vaselor in apa pana cand nu mai ies bule de aer la suprafata apei.

Acest procedeu asigura udarea integrala si permite vasului si solului imbibarea la capacitatea lor maxima, facand astfel mai usoara mentinerea umiditatii necesare tot restul saptamanii. Acesta poate fi cel mai bun sfat, in special pentru amatori.

Udati dimineata devreme.

Daca nu, puteti uda si in cursul zilei sau spre seara, dar trebuie acordata o mare atentie bolilor si daunatorilor la care frunzele devin mai sensibile.

Plantele nu respira la temperaturi mai mari de 35 grade C, astfel ca, daca veti uda in mijlocul zilei, veti provoca o racire temporara a frunzisului, ce va permite ca umiditatea din frunze sa se piarda prin "expiratie", proces nedorit, contrar obiectivului propus.

Daca apa ramane pe frunze in perioada din mijlocul zilei, aceasta actioneaza ca o lentila, provocand arsuri frunzelor.

Puteti invinge toate aceste probleme udand dimineata foarte devreme, si va veti oferi astfel cateva minute de incantare alaturi de bonsaii vostri. Iar aceste clipe pot cu adevarat invinge stresul!

Daca aveti bonsai infloriti, nu udati florile; acest lucru poate duce la ofilirea lor instantanee...

Udarea este cea mai importanta parte a ingrijirii bonsailor. Udarea lor este o aptitudine ce se invata, ce se dobandeste. In Japonia, unui ucenic i se va da o pereche de foarfeci pentru tunsul ramurilor chiar din prima sa zi, dar nu i se va permite sa se ocupe de udat in urmatorii poate patru ani!

Serialul nostru se va continua data viitoare cu detalii si instructiuni despre tunderea bonsaiului...

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod