Frunze uscate sau "arse"
Indica sanatatea precara a radacinii, cauzata, in special, de udarea in exces, uscarea puternica a solului, excesul de fertilizator sau de alte saruri solubile. Intoxicarea cu nutrienti precum fluor, cupru sau brom.
Frunze patate, cu "bubite" sau mici umflaturi
Acestea sunt cauzate de lumina intensa, frunzele fiind expuse direct la razele soarelui. Se intampla adesea cand planta este mutata din interior la exterior sau intr-o zona cu lumina puternica. Alte cauze pot fi expunerea la temperaturi scazute sau infectii cu bacterii sau ciuperci.
Ingalbenirea frunzelor mature
Un aspect verde-galben al frunzelor mature indica lipsa substantelor fertilizatoare, in special, lipsa azotului. De asemenea, solul compact, neaerisit, poate determina ingalbenirea frunzelor. Pentru a evita aceasta problema, cu ajutorul unui bat, rascoleste usor pamantul din ghiveci, incercand sa-l afani. Ai grija sa nu deteriorezi radacinile.
Ingalbenirea frunzelor tinere
Indica un dezechilibru la nivelul pH-ului (aciditatii) solului. Daca ai folosit pamant cumparat din florarii, se poate intampla destul de rar sa ai o astfel de problema.
Caderea frunzelor
Sanatatea radacinii este afectata fie din cauza udarii in exces, fie din cauza folosirii necumpatate a fertilizatorilor sau a unui vas prost irigat, din care apa in exces nu se poate scurge. Udarea excesiva duce la putrezirea radacinilor si, prin urmare, la moartea plantei, care incepe prin pierderea frunzelor.
Frunze acoperite cu o substanta lipicioasa
Substanta lipicioasa despre care vorbim reprezinta excrementele unor paraziti. Indepartarea acestora se realizeaza cu ajutorul unor substante speciale (acaricide) pe care le gasesti in florarii.
Comentarii (1)
e prea vag articolul. ii cad frunzele si daca are aia, si aia, si aia. se usuca din aceleasi cauze. la fel ca nu are flori, etc. e prea alambicat si nu intelegi nimic
Posteaza comentariu