Dăm vina pe soiurile noi, modificate genetic pentru a fi mai frumoase și mai rezistente, pe faptul că cererea de alimente este tot mai mare din cauza creșterii populației la nivel global și calitatea a scăzut, dar și pe substanțele pe care agricultorii le folosesc pe post de îngrășăminte sau pesticide.
Fiecare element dintre cele de mai sus are un cuvânt important de spus în evoluția de-a lungul timpului a fructelor și legumelor pe care le punem pe masă. Se mai adaugă transportul alimentelor perisabile pe distanțe mari, care îi determină pe agricultori să recolteze fructele și legumele cu mult timp înainte să se coacă și care sunt supuse apoi unei coaceri artificiale.
Dar dincolo de toate acestea mai există și agricultura fără pământ, o tehnică modernă care devine tot mai populară.
Procedura se numește agricultură hidroponică și începe să fie folosită pe scară largă în țările cu o climă secetoasă, dar astfel de sere au apărut în ultimii ani și în țara noastră.
Plantele cresc în tuburi cu apă, în care nutrienții necesari dezvoltării lor sunt dozați cu ajutorul computerelor. Procedura se numește agricultură hidroponică și începe să fie folosită pe scară largă în țările cu o climă secetoasă, dar astfel de sere au apărut în ultimii ani și în țara noastră.
Pentru că se află în sere, într-un mediu perfect controlat, legumele, fructele și verdețurile crescute după această metodă nu sunt afectate de dăunători așa cum se întâmplă în cazul celor cultivate în condiții clasice, fiind folosite mai puține pesticide. Dar cum natura nu poate fi înlocuită fără costuri, în cazul legumelor și fructelor crescute în mediu "sintetic", pierderea gustului și a aromelor intense este prețul.
Posteaza comentariu