Cum alegem bradul perfect pentru Craciun?

Foloseste aceste crengi la care ai renuntat pentru a-ti decora masa de Craciun sau pentru a face o coronita. Pastreaza-le in apa pana in momentul in care decizi sa le oferi o anumita utilizare.

Apa, apa, apa...

In cazul in care pana acum nu am fost foarte exacta, bradul tau proaspat are nevoie de cat mai multa apa, pentru a se pastra o perioada mai indelungata de timp. Ca atare, asaza-l intr-un suport care permite umplerea sa cu cat mai multa apa.

Verifica zilnic nivelul apei din acest suport. In primele zile, este posibil sa fie nevoie sa reimprospatezi apa la cateva ore, deoarece trunchiul va fi "insetat". Dupa aproximativ o saptamana, absorbtia de apa va fi mai lenta, iar "aprovizionarile" zilnice vor fi suficiente.



Apa sau mai mult decat atat?

Apa de la robinet este mai mult decat suficienta pentru a-ti pastra pomul cat mai proaspat. Insa exista si aditivi pe care ii poti adauga in apa, precum si sprayuri care promit o prospetime indelungata. Cauta astfel de produse la o florarie din apropiere, in cazul in care te intereseaza sa te bucuri de bradul tau cat mai mult timp.

Cum ud bradul?

Cea mai buna modalitate pentru ca pomul tau de Craciun sa nu ramana "insetat" este, de asemenea, si modalitatea cea mai dificila. Vei avea nevoie de cateva prosoape, un recipient cu apa si... ceva rabdare. Apleaca-te cat mai aproape de suportul de brad.

Daca nu vezi nivelul exact al apei, introdu un deget in rezervorul de apa si incepe sa adaugi treptat apa din recipientul pe care il ai la indemana.

Un recipient cu gatul lung este mai bun in acest scop. Nu mai turna apa in momentul in care simti ca nivelul ei ti-a atins degetul. Asteapta cateva clipe, sa te asiguri ca nu curge apa pe covor. Tine la indemana prosoapele, in cazul in care se va intampla acest lucru.

"Securizeaza" bradul

Daca ai copii de varste mici sau animale de companie si te ingrijoreaza ideea ca bradul ar putea cadea sau, si mai rau, s-ar putea rasturna peste ei, asigura-te ca ai "securizat" bradul de un perete sau de un element de mobilier. Pinde-l ferm de ramurile cele mai solide, cu guta sau sfoara. Asigura-te ca sfoara de sustinere nu este foarte vizibila si nici la indemana, pentru a nu pune in pericol sanatatea copiilor sau a animalelor tale de companie.


In sfarsit, decorarea...

Dupa ce ai reusit sa finalizezi toti acesti pasi, este momentul sa incepi, in sfarsit, partea cea mai draga tie - decorarea bradului de Craciun. Cu toate ornamentele, luminitele si ghirlandele la indemana, de acum poti incepe sa iti impodobesti bradul in culorile tale preferate.

Fie ca mergi pe ideea de rosu si auriu, o combinatie intotdeauna la moda si extrem de placuta, fie ca alegi sa iti decorezi bradul in alb complet, argintiu si albastru, nu uita si de decoratiunile cele mai apropiate sufletului tau. Chiar daca, uneori, acestea nu se incadreaza in tendintele la moda, ornamentele vechi sau cu valoare sentimentale aduc un plus de farmec bradului tau de Craciun.

Dupa terminarea sarbatorilor, recicleaza bradul

Suna la primarie sau la compania de salubritate, pentru a vedea care este cea mai buna modalitate de reciclare a bradului.
Nu il arunca, pur si simplu, la ghena de gunoi!

Nu da foc bradului!

Niciodata sa nu dai foc bradului de Craciun sau crengilor, dupa sarbatorile de iarna, deoarece poti declansa un incendiu, din neglijenta. "Scapa" de pomul nedorit conform regulilor de reciclare si depozitare a gunoiului. Bradul tau de Craciun poate deveni lemn de foc, pentru sobe, sau poate fi reciclat.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod