Pot fi folosite de la mineralizarea solului și până la îndepărtarea dăunătorilor. Iată câteva metode în care poți utiliza cojile de ouă în grădina ta, potrivit diyeverywhere.com http://diyeverywhere.com/2017/03/29/think-twice-before-throwing-out-your-eggshells-heres-12-brilliant-reasons-why-you-should-use-them-in-your-garden/
Țin la distanță melcii limax
Melcii fără cochilie sunt inamici majori pentru lăstarii proaspăt răsăriți primăvara. Acești melci rod frunzele tinere și îți distrug plantele. Pentru a-i combate, folosește cojile pisate de ouă. Bucățelele ascuțite de coji țin la distanță melcii, care nu se pot târâ pe ele. Pisează cojile și presasă-le pe sol, în jurul plantelor vulnerabile. Reaplică după fiecare ploaie.
Adaugă solului un plus de calciu
Putrezirea legumelor, apărută din cauza unei lipse de calciu, poate apărea frecvent la roșii, ardei sau vinete. Iar din moment ce cojile de ouă conțin mult calciu, acestea sunt un fertilizator excelent pentru plante, ce previne astfel de boli.
Pisează bine cojile de la patru ouă și presară-le în pământ, în jurul răsădului, în momentul plantării. Pe măsură ce cojile se descompun, planta va prelua calciul.Oferă un plus de minerale
Cojile de ouă nu sunt bogate doar în calciu, ci și în alte minerale esențiale pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a plantelor. Sunt benefice pentru toate plantele, calciul contribuind la diviziunea celulară în interiorul acestora. Oferă și un plus de magneziu, de asemenea esențial pentru plante sănătoase.
Adaos în compost
Dacă îți faci compost de grădină din resturile alimentare, poți adăuga și cojile de ouă în acesta. Important este să le pisezi bine înainte de a le adăuga, pentru a se descompune rapid.
Recipiente pentru răsaduri
Păstrează cartoanele de ouă și cojile pentru a le folosi pe post de recipiente pentru răsaduri. Curăță cojile de ouă și fă-le cu grijă câte o gaură pentru ca apa să se poată scurge.
Umple jumătățile din coji de ou cu pământ pentru răsăduri și pune-le în cartonul de ouă. Sădește apoi semințele. După ce răsadurile sunt suficient de mari, sparge cojile de ou și plantează răsădurile în grădina ta. Cojile de ou pot fi sparte și adaugate în pământul din jurul răsadului.Reduc pH-ul solului
Cojile de ouă sunt foarte eficiente pentru a reduce aciditatea solului. Deși nu sunt la fel de eficiente precum lime-ul, cercetătorii de la Universitatea din Iowa au descoperit că pH-ul solului poate fi crescut cu ajutorul cojilor de ouă. Dar înainte de a aplica, trebuie să testezi pH-ul solului.
Ajută drenajul în ghivece
Poți folosi cojile de ouă și pentru a ajuta la o mai bună drenare a apei din ghivece. În loc de pietre, așază pe fundul ghiveciului coji sparte de ouă în momentul în care plantezi o floare. Apa se va scurge mai ușor, prevenind putrezirea rădăcinilor.
De asemenea, cojile de ouă se vor descompune treptat, hrănind planta cu calciu și alte minerale.Țin pisicile la distanță
Ai o pisică din vecini care vine să-și facă nevoile în răsadurile tale de flori? Cojile de ou sunt utile pentru a o ține la distanță. Presară coji fărâmițate de ouă în zona în care vine pisica. Marginile ascuțite ale cojilor o vor face să evite folosirea grădinii tale pe post de toaletă.
Fertilizează grădina
Durează mult timp până când cojile de ouă de dizolvă în lada de compost. Dar poți accelera degradarea lor realizând un "ceai" fertilizant. Pune la fiert 3,5 litri de apă, adăugând 10-20 de coji de ouă. Lasă cojile de ouă în apa fierbinte peste noapte, iar dimineața strecoară și păstrează apa obținută. Aceasta este acum infuzată cu nutrienți precum potasiu și calciu, fiind un excelent fertilizator pentru plantele tale.
Hrănesc păsările
Păsările țin sub control insectele dăunătoare din grădina ta, de aceea este o idee bună să le hrănești și să le atragi la tine în curte. Presară coji sfărâmate de ouă prin curte sau amestecă-le cu semințe și pune-le într-o hrănitoare pentru păsări sălbatice.
Păsările, în special femelele după ce depun ouă, sunt foarte atrase de orice supliment de calciu.