Pe site-ul Thedailygreen.com gasesti infomatii extrem de utile despre gesturile mici, care vin in ajutorul planetei. Eva a facut o selecte a noilor "reflexe", care au o puternica componenta eco si care ar trebui sa ne intre in sange.
Imprumuta
Ziarele si cartile presupun un mare consum de hartie. In plus, costa. Cartile fac parte din categoria lucrurilor scumpe, iar o solutie ar fi sa le imprumuti de la biblioteca sau sa cauti volumele pe care vrei sa le citesti la anticari. Citeste ziarele pe net, iar in cazul in care ramai un cititor constant "de print", vinde colectia de ziare si reviste la un centru de colectare a hartiei.
Imprumuta CD-uri si DVD-uri. Foloseste la maxim capacitatea de stocare a calculatorului tau si nu pastra inutil filmele si muzica la care nu te uiti si pe care nu o mai asculti. Fabricarea CD-urilor si DVD necesita un mare consum de energie.
Cumpara hrana ecologica
Este scumpa si din pacate nu se gaseste peste tot, dar straduieste-te sa cumperi alimente care sunt produse in conditii ecologice. Avantaje? Cel putin doua. O hrana de foarte buna calitate pentru tine si cei dragi si un ajutor in favoarea naturii. Culturile de plante bio si zootehnia in conditii ecologice sunt neagresive pentru mediu si nu folosesc chimicale.
Cumpara alimente de sezon
Magazinele iti ofera ceea ce cumperi in mod constant. Este un non-sens sa vrei si sa cumperi pepeni in decembrie, struguri in aprilie, rosii in ianuarie si capsuni in februarie. Nu este vremea lor, iar produsele pe care le cumperi in extrasezon inseamna transport, deci consum de combustibil si poluare, un abuz de pesticide si chimicale pentru cresterea si conservarea respectivelor produse, pesticide si chimicale pe care le pui in farfuria ta si a celor dragi tie.
Solutia? Cumpara doar fructe si legume de sezon! Le gasesti in piata, sunt gustoase, sanatose si mult mai curate decat cele din extrasezon. In plus, le variezi de la luna la luna...
Renunta la produsele de unica folosinta
Cate pahare de plastic ai aruncat azi la gunoi dupa ce ai baut doar o gura de apa din ele? Stii cata energie s-a consumat pentru fabricarea lor? Stii cat dioxid de carbon a fost emis in atmosfera?
Posteaza comentariu