Evenimentul este organizat de English Kids Academy, International House și Editura NICULESCU și este găzduit în calitate de co-organizator de Universitatea POLITEHNICA din București. Timp de două zile, agenda este marcată de discuții și dezbateri pe tema celor mai recente cercetări din sfera securității cibernetice și a psihologiei comportamentului uman în mediul online.
În contextul actual, în care multe state se confruntă cu necesitatea protejării infrastructurilor IT, inițiativele de încurajare a formării de specialiști în domeniu sunt tot mai evidente. Astfel această lună este dedicată securității ciberbetice, iar Agenția Uniunii Europene pentru Securitatea Rețelelor și a Informațiilor (ENISA), DG CONNECT și partenerii Comisiei Europene desfășoară luna europeană a securității cibernetice (ECSM). Campania de sensibilizare a UE promovează securitatea cibernetică în rândul cetățenilor și organizațiilor cu privire la importanța securității informațiilor și evidențiază pașii simpli care pot fi făcuți pentru protejarea datelor lor, personale, financiare și / sau profesionale. Principalul obiectiv este acela de a crește gradul de conștientizare, schimbarea comportamentului și furnizarea de resurse pentru a proteja online.
Conferința ”The Cyber Effect” va debuta vineri 11 octombrie 2019, începând cu ora 08:30 cu Sesiunea de lucru pe tema ”The Cyber Effect. Psihologia comportamentului uman în mediul online”, în Sala Birourilor Reunite (Rectorat), Universitatea POLITEHNICA din București. Sunt așteptați reprezentanți la nivel de conducere al celor mai importante instituții publice din România, cu atribuții în domeniul discutat: Ministerul Educației Naționale (MEN), Agenția Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), Serviciul Român de Informații (SRI), Directia de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Ministerul Apărării Naționale (MApN), Academia Națională de Informații „Mihai Viteazu” (ANIMV).
Sesiunea de lucru este urmată în Sala Senatului (UPB) de o Masă rotundă și Conferință de presă (în intervalul 10:00 – 12:00) apoi de o Conferință Științifică (12:00 – 14:00) destinată discuțiilor la nivel academic, unde sunt invitați decani, profesori universitari și cercetători din facultățile de Automatică și Calculatoare, Infomatică, Cibernetică și Psihologie din universități de stat și private.
Ziua de sâmbătă, 12 octombrie, în Sala Aula Magna (UPB), conferința ”The Cyber Effect” este deschisă participării publicului larg, unde aproximativ 1,000 de participanți sunt așteptați să urmărească discursul cyberpsihologului Dr.
Mary Aiken, să pună întrebări și să dezbată teme legate de influența tehnologiei asupra copiilor și tinerilor, în prezența Dr. Raluca Teleanu, Medic Șef Secție Neurologie Pediatrică - Spitalul Clinic de Copii "Dr. V. Gomoiu"și Lector universitar - Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila”, și a Comisarului Șef din Poliția Română, Christian Ciocan, Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității.„În English Kids Academy studiem cu cea mai mare atenţie care sunt condiţiile unei folosiri echilibrate a tehnologiei moderne în procesele educaţionale dar şi în viaţa de zi cu zi a copiilor noştri.
Suntem în legătură cu cei mai buni specialişti din lume dar şi din România care cercetează impactul pe care telefoanele mobile, tabletele etc. îl au asupra învăţării, asupra sănătăţii corpului, creierului, asupra sănătăţii mentale şi a calităţii relaţiilor noastre cu cei din jur.
Toţi specialiştii și toate studiile ştiinţifice recente din domeniu pun în lumină faptul că există o tendinţă în creştere de folosire neadecvată, de folosire excesivă a tehnologiei moderne care care conduce în ultimă instanţă la o stare de dependenţă greu de tratat şi cu risc mare de revenire. În această conferinţă Dr. Mary Aiken, unul din cei mai reputați cyberpsihologi din lume, va prezenta caracteristicile care compun tabloul complet al acestei dependenţe şi mai ales va insista pe sfaturile practice şi regulile specifice pentru 5 categorii de vârstă: 0-3 ani, 3-6 ani, 6-9, 9-12, 12-18 ani care asigură o folosire echilibrată a tehnologiei atât de către noi adulţii cât şi de către copiii noştri.”, a declarat Mihai Laurențiu Gânj, președinte International House și English Kids Academy.
”Noi suntem mereu preocupați să venim în întâmpinarea nevoii de informare a cititorilor, cu cărți de cea mai bună calitate, atent analizate din punct de vedere al conținutului și care să poarte semnătura unei autorități în domeniul abordat.
Colaborarea cu dr. Mary Aiken ne onorează și este pentru noi o imensă satisfacție de a putea aduce în fața publicului din România un pionier al cercetării psihologiei umane în mediul virtual și al modului în care umanitatea se schimbă sub impactul tehnologiei.” ne-a împărtășit Andrei Niculescu, Director General al Editurii NICULESCU.Multumim tuturor partenerilor implicati pentru sprijinul acordat: Kaspersky, Grădinița Bambi, Little London International Academy, Școala Step by Step.
Despre Dr. Mary Aiken
Dr. Mary Aiken este profesor la Universitatea East London, consilier la Centrul pentru Infracţiuni Cibernetice al Europol şi desfăşoară cercetări şi traininguri cu numeroase agenţii internaţionale, de la INTERPOL la FBI şi Casa Albă. Printre temele sale de cercetare se numără comportamentele de tip dependenţă online, impactul tehnologiei asupra dezvoltării copilului, psihologia Internetului, siguranţa personală cibernetică, traficul de fiinţe umane facilitat tehnologic şi drepturile copilului online. Activitatea sa de pionierat a inspirat serialul TV de pe CBS „CSI: Cyber”. Este autoarea volumului ”The Cyber Effect. Psihologia comportamentului uman în mediul online”, declarată „cartea anului” la categoria Gândire de către Times, şi „cea mai bună lucrare ştiinţifică” de către Nature, revistă ştiinţifică internaţională.
Despre International House Bucharest
International House Bucharest este liderul cursurilor de limbi straine din România și este membru al International House World Organization, organizație care numără peste 150 de centre de limbi străne în peste 50 tari. International House, cu o existență de peste 65 de ani pe piața produselor culturale și având sediul în Londra a pus bazele standardelor predării limbii engleze în lume – primul curs de pregătire a profesorilor de engleză din lume a avut loc în International House în Londra, acum mai bine de 50 de ani.
International House este prezentă pe piața din România de 16 ani.
De anul acesta, International House București a lansat centrul CELTA de formare a profesorilor, alăturându-se astfel unui grup de elită format din peste 300 de centre aflate în parteneriat cu Cambridge Assessment English în 70 de ţări din lume, şi devenind unul dintre cele 58 de Centre CELTA de Formare Profesională pe care International House World Organisation (IHWO) le are la nivel global şi unde 4000 de profesori urmează cursul CELTA în fiecare an.Informaţii suplimentare: http://www.ih.ro
Despre English Kids Academy
English Kids Academy este divizia International House specializata în predarea limbii engleze pentru copii și adolescenți.
English Kids Academy, prin International House Bucharest, este singurul centru acreditat de pregătire a profesorilor în predarea limbii engleze pentru copii și adolescenți, curs de calificare a profesorilor moderat de Universitatea din Cambridge.
Informaţii suplimentare: http://www.englezacopii.ro
Despre Editura NICULESCU
Editura NICULESCU este una dintre cele mai vechi și respectabile din România. Înfiinţată în anul 1993, prin eforturile prof. univ. dr. ing. Cristian Niculescu, editura a trecut printr-o serie de transformări, odată cu evoluția pieței de carte. În prezent în oferta editurii veți găsi o vastă colecție de carte informativă pentru copii, adolescenți, tineri, adulți și seniori, care are în centru dezvoltarea și evoluția umană.
Misiunea noastră este de a veni în întâmpinarea nevoilor cititorilor prin aducerea pe piață a celor mai căutate titluri, sub semnătura autorilor de marcă pe domeniul de interes. Suntem consecvenți în munca editorială, pasionați de conținutul relevant și creativi în activitatea grafică.
Domeniile editoriale includ carte pentru copii, ghiduri, auxiliare și memoratoare pentru pregătirea școlară individuală suplimentară, informare și evoluție personală, beletristică și nu în ultimul rând limbi străine (cursuri pentru începători şi avansaţi, ghiduri de conversaţie, gramatici, cursuri intensive, cursuri pentru copii şi adulţi).
Editura NICULESCU, distribuitor autorizat Oxford University Press, a inaugurat unicul Centru de testare Oxford din România, în parteneriat cu Oxford Test of English.
Informaţii suplimentare: http://www.niculescu.ro