Cea mai frumoasa perioada din an se apropie cu pasi rapizi. Majoritatea vitrinelor sunt deja impodobite, celebrele beculete de pe Magheru au fost aprinse, radioul lui Mos Craciun rasuna in boxele din mai toate birourile si casele si, in scurt timp, ne pregatim sa decoram bradul. Asupra acestui ultim aspect va propun sa aruncam o privire si sa alcatuim un plan bun de batalie!
Cand se impodobeste bradul?
Traditional, bradul se impodobeste in Ajun, pe 24 decembrie. Familiile cu copii, insa, incep decorarea bradului inca de pe la Mos Nicolae pentru a le da ocazia celor mici sa se bucure mai mult de atmosfera de sarbatoare si decorul magic din casa. Iar pentru ca in preajma sarbatorilor suntem toti copii, eu cred ca ne putem oferi bucuria de a impodobi din tiimp bradul si de a ne permite sa ne bucuram de magia sa toata luna decembrie.
Alegerea bradului: Natural sau artificial?
In urma cu cativa ani, odata cu intrarea pe piata a trendului eco, oamenii au inceput sa se orienteze catre brazi artificiali.
Monocrom sau... ca un brad de Craciun?
In ultimii ani se poarta brazii imbelsugati, cei pe care ne-am obisnuit sa ii vedem in filmele americane, cu decoratiuni monocrome care respecta culorile de sarbatoare. De altfel, cred ca tendinta bradului multicolor a pornit din vremurile vechi in care pe piata nu gaseai prea multe optiuni decorative. Pe atunci, impodobeai bradul cu ce-ti pica in mana, cu ce mosteneai sau ce ce improvizai. Avea desigur si acel brad farmecul sau, insa acum, cand avem atat de multe variante, ar fi pacat sa nu profitam. Va recomand decorarea monocroma a bradului, in culori tematice pentru sarbatorile de iarna - rosu, auriu sau argintiu, iar pentru artistii curajosi si dornici de o atingere de modernism - lila, alb sau turcoaz.
...with a cherry on top - Pentru a obtine un aspect echilibrat al bradului, va recomand sa incepeti decorarea de la accesoriile mari catre cele mici. La sfarsit, mezinul familiei are rolul de a pune varful bradului. Traditia spune ca acest varf reprezinta un inger sau steaua de la Betleem si are rolul de a proteja casa.
Vasc, vasc, nu uita de vasc!
Crenguta de vasc trebuie atarnata deasupra usii pentru a aduce noroc si sanatate. Vascul inlatura boala, atrage spiritele bune si le tine afara pe cele rele. In plus, cuplurile surprinse sub crenguta de vasc au „obligatia” de a se saruta – un simbol al prieteniei, bunei intelegeri din casa si al fericirii.
Mai multe detalii pe: www.carmenevents.ro