Astfel, trebuie să iei în considerare câteva aspecte esenţiale precum tipul plitei, spaţiul disponibil, cantitatea de mâncare gătită, funcţiile şi consumul.
În primul rând, trebuie să decizi dacă doreşti o plită cu gaz, vitroceramica sau cu inducţie. Prima varianta este cea mai răspândită, fiind o versiune modernă a plitei aragazului, care presupune alimentarea cu gaz. Plitele vitroceramice şi cu inducţie necesită alimentare electrică şi se diferenţiază prin tehnologia folosită.
Printre avantajele plitelor vitroceramice şi ale celor cu inducţie se numără designul modern şi elegant, care se potriveşte cu uşurinţă oricărei bucătării.
În ceea ce priveşte căldură reziduală, în cazul plitei vitroceramice, suprafaţă de gătit rămâne fierbinte mai mult timp după gătit, pe când în cazul plitei cu inducţie, suprafaţă acesteia nu atinge temperaturi foarte ridicate, iar la finalul procesului această se răceşte în scurt timp.
Plitele pot avea dimensiuni diferite şi este deosebit de important să fie aleasă exact dimensiunea care se potriveşte cel mai bine obiceiurilor tale de gătit, cât şi şi designului bucătăriei.
În momentul în care doreşti achiziţia unei plite trebuie să ştii ce anume este important pentru ţine. Dacă doreşti să găteşti rapid sau să pregăteşti mâncare asiatică ce necesită o intensitate mare la gătire, ar trebui să cauţi plite pe gaz cu arzătoare triplă coroana sau plite pe inducţie la care să adaugi un accesoriu wok pentru astfel de mâncarea.
Dacă aveţi copii şi siguranţă lor este importantă pentru dumneavoastră, atunci ar trebui să va orientaţi către o plită pe inducţie, ea fiind mult mai sigură atât datorită funcţiei de Blocare de siguranţă pentru copii, cât şi datorită faptului că suprafaţă ei se încălzeşte mult mai puţin, comparativ cu celelalte tipuri de plite.
În cazul plitelor cu inducţie de la Electrolux, datorită funcţiilor inteligente, timpul de gătire devine mai scurt şi consumul de energie mai mic decât în cazul utilizării altor tipuri de plite electrice. Eficientă plitelor este datorată şi funcţiilor precum EcoTimer™, care opreşte încălzirea înainte de a încheia procesul de gătire pentru a folosi şi căldură reziduală în finalizarea procesului sau CleverHeat™ care la rândul ei foloseşte încălzirea reziduală în trei trepte, în funcţie de durata procesului de gătit.
Da frâu liber imaginaţiei în bucătărie şi obţine preparate demne de restaurante cu stele Michelin, cu ajutorul electrocasnicelor Electrolux!
Posteaza comentariu