Cum petreci mai mult timp cu cei dragi?

Stii prea bine cat este de dificil sa iti faci timp pentru tine si ai tai si te confrunti zilnic cu tot felul de sarcini casnice care te impiedica sa iti petreci serile asa cum ti-ai dori.

Stii prea bine cat este de dificil sa iti faci timp pentru tine si ai tai si te confrunti zilnic cu tot felul de sarcini casnice care te impiedica sa iti petreci serile asa cum ti-ai dori.

Ai vrea sa ai mai mult timp pentru intrega familie, dar si pentru partenerul tau care se simte tot mai neglijat odata cu aparitia celor mici. Incerci sa bifezi rapid indatoririle de gospodina a casei si sa te relaxezi sau sa faci ceea ce-ti place. Din pacate, sunt putine zile in care iti permiti acest lux. Cat despre weekend...ai mereu o lista de prioritati.

Tot ce trebuie sa faci este sa profiti de fiecare sarcina casnica pentru a fi inconjurata de cei dragi si sa acorzi atentie ideilor spontane.

Atunci cand ai de indeplinit o sarcina casnica cere ajutorul partenerului si, de ce nu, pe cel al micutului, in masura in care ti-l poate oferi.

Roaga-l sa te ajute la lucrurile simple. De exemplu, atunci cand calci rufe sau speli vase, pune-l pe el sa stabileasca prioritatea lor si sa ti le ofere, rand pe rand. Astfel, munca ti se va parea mult mai usoara si vei castiga mai mult timp alaturi de copilul tau.

Pregatiti o cina in familie la care sa isi aduca fiecare contributia. In general, mesele in familie au rolul de a dezvolta relatiile dintre membri sai. Daca pregatiti masa cu totii, timpul petrecut impreuna se va mari si va veti bucura din plin de acest privilegiu.


Creaza ritualuri de familie. Stabileste o seara in care vedeti un film impreuna sau urmariti emisiunea preferata. Discutati despre film, impartasiti opinii si identificati ce v-a placut si ce nu. In alta seara puteti juca ceva care stiti ca ii face multa placere micutului vostru.

Programeaza iesiri in oras, vizite la muzeu sau la prieteni pentru weekend. La aceste activitati trebuie sa ia parte intreaga familie. Puteti iesi si in timpul saptamanii chiar si numai pentru a face cateva cumparaturi.

Nu lasa sa treaca niciun eveniment neobservat.
Incercati pe cat posibil sa tineti cont de toate datele importante din "istoria" voastra de familie. O nota buna, achizitia unui mobilier nou, o promovare la serviciu, toate acestea pot fi momente de sarbatoare.

Duceti impreuna copilul la scoala sau la gradinita, in masura in care timpul va permite. Cand reveniti pentru a il lua acasa, puteti sa va prelungiti seara cu o iesire spontana in oras sau o plimbare in parc.

Incearca sa descoperi pasiunile copilului tau si cultiva-le alaturi de partener. Mergeti impreuna pentru a alege cadourile cele mai potrivite pentru micut si obtati pentru jocuri la care poate participa intreaga familie.