Casatoria de proba un fenomen?

Auzim destul de des in discutiile dintre fete "prietenul meu", cuvinte care treptat sunt inlocuite cu "logodnicul meu" sau "sotul meu". De fapt sunt cuvinte ce definesc o relatie dintre...

Auzim destul de des in discutiile dintre fete "prietenul meu", cuvinte care treptat sunt inlocuite cu "logodnicul meu" sau "sotul meu". De fapt sunt cuvinte ce definesc o relatie dintre doua persoane mature.

Relatia de "prietenie" poate sa difere insa prin modul in care cei doi parteneri isi impart ziua si viata. Daca cei doi locuiesc impreuna sau nu.

Pasul de la asa zisa simpla relatie, in care fiecare isi are locul lui, casa lui, la cea in care decid sa se mute impreuna, este unul foarte important.

El poate fi facut imediat dupa ce s-au cunoscut sau in timp, fiind o etapa intermediara, care ne verifica pe noi, etapa ce precede casatoria.

De aceea se si numeste casatorie de proba.

Ce implicatii are casatoria de proba? Cat dureaza aceasta legatura? Cum este privita de catre biserica, de catre societate si mai ales de catre parinti?

Sunt intrebari la care poate raspunde toata lumea, dar mai ales cei care nu sunt implicati intr-o asfel de relatie. Pentru ca asa cum stim, cel mai usor este sa ii judeci pe cei din jurul tau.

Din punctul de vedere al tinerilor, este o relatie comoda, care nu ii ingradeste, dar care le da posibilitatea de a se cunoaste si nu vorbim doar din punct de vedere sexual ci si ca parteneri, ca echipa.

Se descopera unii pe altii, se formeaza, isi incep viata in comun.

Cat anume ar trebui sa dureze? Din punctul de vederea al unui specialist, maxim 2 ani. Daca in doi ani de convietuire nu iei o decizie, atunci aceasta relatie se va deteriora. Pentru ca desi este vorba doar de o formalitate pur legala, administrativa, femeile au nevoie de stabilitate.

Fiecare dintre noi viseaza la ziua in care va fi mireasa, la ziua in care va naste primul copil. Desi a evoluat mult, din societatea in care traim nu au disparut notiuni mult controversate. Femeile ai nevoie de in primul de dragoste, de siguranta, de viitor, de un loc cald, confortabil, de un barbat pe care sa il stie numai al lor.

Femeile au un ceas al lor, un ceas biologic pe care multe dintre noi il constientizam sau nu.
Ritmul biologic al unei femei incepe sa se dezvolte de la varsta de 20 ani cand isi dau seama ca au crescut si ca au trecut de perioada adolescentei. La 30 ani incep sa isi faca bilanturi si sa bifeze studiile, cariera, familia, daca s-au casatorit sau nu, daca au sau nu o locuinta.

La 40 ani, femeile se considera in general implinite. Au o cariera stabila, un sot, o casa, copii, un pic ganditoare la ce le rezerva viitorul si anii ce se adauga.

La 50 ani esti deja vorbim de alte probleme. Femeile nu mai sunt preocupate de ce face sotul, decat daca vrea sa divorteze sau daca si-a gasit o alta dragoste, eventual de varsta propriilor copii.

Incepe sa isi dezvolte abilitatile soacra, sa o preocupe ce fac copii si partenerii lor, daca se insoara sau nu, daca fac copii sau nu si isi doresc sa ajunga bunici.