5. Nimeni nu trebuie să se aştepte ca celălalt să-l facă fericit
Cercetările arată că nivelul de fericire resimţit de cei mai mulţi oameni revine la o valoare de bază, proprie fiecărei persoane, chiar şi după evenimente fericite cum ar fi o nuntă. Capacitatea de a fi mai mult sau mai puţin fericit ţine de fiecare persoană, iar a aştepta ca soţul sau soţia să aducă fericirea celuilalt este nerealist şi incorect.
Studiile mai arată că nivelul de fericire al unei persoane este relativ stabil pe întreaga durată a vieţii.
6. Mai mult sex
În timpul unei căsnicii, dorinţa sexuală poate scădea în intensitate. În ciuda acestui lucru, sexul este sănătos şi aduce o serie de beneficii emoţionale şi fiziologice care nu trebuie ignorate. În timp, partidele de sex regulate pot îmbunătăţi starea de spirit, pot scădea nivelul de nervozitate şi pot conduce la o relaţie mai bună şi mult mai intimă.
7. Mai multă aventură, mai multe lucruri noi şi interesante
Cuplurile nu au nevoie de mai multe activităţi plăcute, ci de mai multe activităţi suprinzătoare, interesante, noi, pentru a menţine cât mai viu sentimentul plăcut resimţit când s-au îndrăgostit. Cercetătorii spun că o metodă de a proteja şi dezvolta în acelaşi timp căsnicia este ca soţii să încerce permanent lucruri noi, să împărtăşească experienţe interesante. Cuplurile ar trebui să evite limitarea la obiceiurile vechi, la rutină şi să încerce mereu ceva nou.
Foto: Hepta
Posteaza comentariu