Florile sunt o parte foarte importantă a unei nunți, completând atmosfera cu nuanțele intense ori pastelate și parfumul special. Nu sunt numai frumoase și integrate în tradiții, ci au devenit o modalitate de exprimare a creativității și a stilului fiecărui cuplu. Când ne gândim cum alegem florile de nuntă poate părea o activitate distractivă, dar totul va deveni foarte dificil dacă nu există câteva principii utile pe care să le urmezi. Costurile, stilul, restul culorilor și tipul de flori care atrage cuplul sunt criterii care trebuie luate în calcul când se iau decizii legate de aranjamentele florale.
Iată cum alegem florile de nuntă pentru a obține armonie, frumusețe și a ne încadra în buget fără probleme:
1. Stabilește o limită clară pentru costuri
Este primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a determina ce tip de flori vei folosi în buchete și pentru aranjamenetele florale din sală și de pe mese. Majoritatea cuplurilor cheltuiesc aproximativ 8% din bugetul de nuntă pe flori, dar costul poate varia în funcție de ce flori alegi și de câte aranjamente florale vei avea nevoie.
Un buget mai mare va fi util pentru realizarea decorului elaborat, în timp ce plasarea creativă a ramurilor de brad și a frunzelor se poate încadra într-un buget mai redus fără să diminueze frumusețea nunții.
2. Caută surse de inspirație
Începe prin a te uita la fotografii de la nunți din albumele prietenilor sau online. Este posibil să identifici aranjamente care îți plac sau să aduni idei pentru a crea ceva nou. Vei avea o impresie mai clară asupra lucrurilor care îți plac și a tipurilor de flori pe care vrei să le eviți. În plus, vei observa diferențe între nuanțe, culori, forma petalelor, texturi și stil. Te poți inspira și din filmele preferate, din varietatea de flori din piață sau poți întreba membrii familiei ce idei au.
3. Reține principiile de bază
Nu este nevoie să fii un expert în flori pentru a opta pentru aranjamente florale reușite, dar trebuie să te informezi pentru a decide dacă îți dorești flori cu un miros puternic cum sunt liliacul, freziile, bujorii, iasomia sau gardeniile ori dacă preferi aromele suave.
4. Folosește schema de culori în mod eficient
Dacă simți că te cuprinde o stare de confuzie când te gândești din câte flori trebuie să alegi este mai bine să le vizualizezi grupându-le pe culori. De exemplu, garoafele, trandafirii, lalelele și liliacul îți vor oferi mai multe nuanțe, în timp ce bujorii sau anemonele au o gamă redusă de culori.
Nu este nevoie ca florile de la nuntă să se potrivească perfect cu restul decorului, dar vei obține efecte estetice deosebite dacă le vei asorta cu nuanțele din jur. Analizează culorile de pe invitații, rochiile domnișoarelor de onoare și fețele de masă pentru a stabili ce flori se potrivesc în acest ansamblu.
5. Totul pornește de la buchetul miresei
Buchetul miresei are un rol central și va apărea în majoritatea fotografiilor de nuntă, fiind ideal ca și restul aranjamentelor și buchetele domnișoarelor de onoare să se asorteze cu el. După ce ai finalizat design-ul buchetului de mireasă poți continua cu alegerea florilor pentru biserică și restaurant. Nu trebuie să creezi replici ale buchetului pe mese, dar se vor folosi cel puțin câteva tipuri de flori care fac parte din buchet pentru a crea armonie și a intensifica atmosfera de sărbătoare.
6. Integrează-te în sezonul în care are loc nunta
Gândește-te ce flori vezi cel mai des în acest sezon, de exemplu lalele și bujori primăvara, crizanteme și trandafiri toamna. Nu există nicio regulă care te împiedică să folosești flori în afara sezonului, dar poate fi dificil să le găsești sau prețurile vor fi mult mai ridicate.
7. Florile trebuie să completeze stilul nunții
În general florile alese trebuie să reflecte stilul generic al nunții. Dacă este vorba despre un eveniment formal aranjamentele florale vor fi tradiționale, cu delimitări clare, pentru a evita impresia de dezordine.
Dacă ți-ai dorit o nuntă informală, unde toți oaspeții sunt relaxați și nu există reguli stricte, poți da frâu liber creativității, optând pentru combinații variate de flori, care vor crea un aspect diferit pentru fiecare masă sau colț al încăperii. Nu uita că florile pe care le alegi dau și tonul evenimentului. De exemplu, trandafirii albi sunt eleganți și imaculați, în timp ce margaretele gerbera vor da un ton jucăuș, gata de distracție.
Posteaza comentariu