Zece sfaturi pentru ca micutul tau sa doarma toata noaptea

Una dintre cele mai importante si, in acelasi timp, frecvente probleme pe care o au tinerele mamici este aceea a somnului. Atat al lor cat si (mai ales) al micutului.
Una dintre cele mai importante si, in acelasi timp, frecvente probleme pe care o au tinerele mamici este aceea a somnului. Atat al lor cat si (mai ales) al micutului. Sunt foarte rare noptile cand micutul doarme linistit si constant pana dimineata. Dar cel putin, poti incerca sa prelungesti perioadele de somn. Iata cateva sfaturi care ti-ar putea fi de folos.

Instaureaza o rutina si nu te abate de la ea. Daca bebelusul se trezeste mai tarziu dimineata pentru ca in timpul noptii a stat treaz, ai putea incerca sa-l trezesti putin mai devreme - nu la o diferenta mare fata de zilele precedente, insa 20-30 de minute vor face, cu siguranta, diferenta si va dormi mai mult noaptea urmatoare.

Ai grija ca salteaua din patut sa fie perfect neteda si nu foarte moale - acest lucru este valabil pentru somnul din timpul zilei, nu pentru cel nocturn.
Pe langa faptul ca-i va sustine mai bine coloana vertebrala si gatul in timpul somnului, va dormi mai putin si deci sunt sa aveti, amandoi, o noapte mai linistita.

Hraneste-l mai des in timpul zilei. Astfel, la caderea serii isi va fi asigurat necesarul de alimentatie si probabil ca nu se va mai trezi atat de des (unul dintre motivele pentru care nu poate dormi cursiv consta in faptul ca i-e foame).

Cand il hranesti, alege o camera linistita, usor intunecoasa - daca e multa lumina si zgomot, copilasul va fi distras si probabil nu va manca atat cat cat i-ar fi necesar.


Fara ca acest lucru sa fie o regula, pediatrii americani au observat ca bebelusii alaptati sunt mai linistiti si dorm mai bine, comparativ cu aceia care sunt hraniti cu biberonul. Daca poti alege, alapteaza-l.

Atunci cand se apropie ora de somn, ia-l in brate si tine-l culcat, legandandu-l usor. Putin probabil sa adoarma in acel moment, dar cu siguranta se va relaxa si va adormi mai profund decat de obicei, "tranzitia" spre somn fiind astfel mai usoara.

Chiar daca inainte de culcare are chef de joaca, nu-i face pe plac. Acest lucru il va hiperstimula si nu va adormi prea curand.
Baia inainte de culcare este o idee foarte buna, insa, ca si o plimbare scurta, daca vremea este favorabila.

Daca totusi se trezeste in timpul noptii pentru a manca, incearca sa nu faci prea multa lumina in incapere (o veioza este suficienta). Copilasul trebuie sa inteleaga faptul ca noaptea este destinata somnului.

In aceeasi nota, daca este posibil, evita sa-i schimbi scutecul in timpul noptii. Pe multi bebelusi ii amuza acest lucru, dand din picioruse si agitandu-se. Pentru un timp, somnul devine o amintire...

In cazul in care "nu vrea" sa doarma, ia-l cu tine in pat.
Se va simti in deplina siguranta si va atipi repede. Ai grija insa sa nu transformi acest lucru intr-un obicei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod