Astfel, 95 de lecţii deschise au fost susţinute de voluntarii Fundaţiei PRAIS şi viu animate de pasionaţii studenţi voluntari din cadrul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti (UNEFS) şi Facultății de Educaţie Fizică şi Sport din Cluj - adevărate modele pentru copii.
În cele 27 şcoli selecţionate în oraşele Bucureşti şi Cluj Napoca, au participat la lecţiile deschise peste 5.600 de elevi din clasele I-IV şi peste 240 cadre didactice.
„Într-o explozie de energie şi vitalitate, 100 de studenţi-voluntari de la UNEFS din Bucureşti şi FEFS Cluj au prezentat elevilor beneficiile alimentaţiei echilibrate pentru un corp şi o minte sănătoasă, i-au implicat în jocuri sportive special create pentru activităţi extracurriculare. La toate acestea s-au adăugat demonstraţii de măiestrie ale tinerilor sportivi. Buna dispoziţie şi exemplul personal au constituit o puternică motivaţie pentru copii de a face mişcare, de a considera sportul o sursă de sănătate şi distracţie în timpul liber”, a declarat Silvia Bucur, Preşedintele Fundaţiei PRAIS, iniţiatoarea SETS.
„UNEFS susţine de 4 ani în calitate de partener dedicat mişcarea SETS, promovând direct în rândul elevilor din ciclul primar beneficiile practicării activităţilor fizice. Angrenarea studenţilor voluntari într-un asemenea proiect contribuie la promovarea sportului de masă şi a stilului de viaţă sănătos în rândul copiilor, prin oferirea unor modele sociale de urmat. Sportul dezvoltă calităţi fizice şi umane deosebite, de aceea încurajăm şi susţinem această mişcare naţională”, a declarat Prof. univ. dr. Viorel Cojocaru, rectorul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti.
Anual, cei mai activi 15 studenţi voluntari din cadrul UNEFS sunt premiaţi de către Fundaţia PRAIS în cadrul unei ceremonii desfăşurate sub însemnele mişcării naţionale.
Mişcarea SETS, face parte din Epode International Network – EIN, cea mai mare reţea globală de prevenire a obezităţii, ce reuneşte 36 de programe cu metodologii similare din 24 de ţări printre care: Franţa, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Canada, Brazilia, Mexic, Polonia, Portugalia, Australia şi Noua Zeelandă, în cadrul căreia mişcarea SETS este membru activ.
Reţeaua EIN din care face parte SETS a fost desemnată de către DG SANCO drept "Best Health promotion European project", iar intervenţiile pe activităţi fizice din cadrul mişcării “Şi eu trăiesc sănătos!” - SETS au fost apreciate ca un model de bună practică.
Lecţiile deschise se adaugă seriei de activităţi dezvoltate de către elevii voluntari în cadrul Cluburilor SETS – Mişcare şi Distracţie, un nou concept de educare ludică dezvoltat în şcoli. Peste 10.000 de elevi s-au înscris până acum pe sets.ro în competiţiile anuale ale celor mai active Cluburi SETS.
În România, de la lansare și până în prezent, SETS a integrat în mişcare peste 94.500 de elevi din ciclul primar din 252 de şcoli din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Roman, 3.000 de cadre didactice şi peste 200.000 de părinţi, 2 milioane - public larg.
Portalul mişcării, sets.ro, înregistrează peste 77.000 de vizitatori, iar pagina de Facebook a SETS, facebook.com/miscareaSETS, totalizează la momentul acestui comunicat peste 28.400 de prieteni.
© Copyright:
Voluntariat pentru prevenirea obezităţii infantile în şcoli
Luna mai reprezintă varful intervenţiilor în şcoli bazate pe metodologii recunoscute internaţional, din cadrul mişcării naţionale “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS.
Posteaza comentariu