În cadrul programului, OMV organizează în perioada 9 – 20 august 2014 prima tabără pentru dezvoltarea personalității și creativității copiilor și adolescenților dislexici din România, cu sprijinul Asociației Române pentru Copii Dislexici din Târgu Mureș. Participarea în cadrul taberei este gratuită și se face pe bază de înscriere, prin completarea formularului disponibil pe site-ul www.dislexic.ro sau www.omv.ro.
„Programul nostru «Mergi mai departe citind» marchează un alt moment important dedicat comunității copiilor dislexici din România. Copiii dislexici au nevoie de cât mai multă susținere și ne bucurăm că reușim să ne aducem propria contribuție în ceea ce privește dezvoltarea armonioasă a acestora. Prin această tabără, dorim să oferim copiilor șansa de a se cunoaște și interacționa între ei, iar, totodată, să își dezvolte stima de sine și să beneficieze de experiențe sociale noi”, a spus Adrian Nicolaescu, Retail Manager OMV Petrom Marketing.
Tabăra, organizată în premieră în România, include o serie de activități și jocuri care au ca obiectiv dezvoltarea și stimularea creativității, a capacității de autoafirmare și auto-exprimare a copiilor dislexici, precum și dezvoltarea sentimentului de apartenență la un grup. Mai mult, tabăra include activități de grup dedicate părinților care însoțesc copiii, realizate pentru o mai bună înțelegere a fenomenului dislexiei și pentru împărtășirea bunelor practici în educarea copilului.
„Suntem deosebit de bucuroși și recunoscători că inițiativa OMV «Mergi mai departe citind» continuă și în acest an. Ne dorim ca prin metodele folosite în activitățile creative organizate în cadrul taberei să ajutăm participanții să își dezvolte încrederea de sine, sentimentul de apartenență la un grup, precum și latura creativă. Toate metodele pe care le folosim în activitățile din tabără sunt special create astfel încât să contribuie la dezvoltarea personală a copiilor dislexici. Îi încurajăm pe părinți să își înscrie copiii dislexici în tabără și, de asemenea, să participe alături de ei la atelierele dedicate acestora, unde au posibilitatea de a cunoaște și interacționa cu alți părinți care se confruntă cu aceeași problemă. Numai împreună putem contribui la dezvoltarea acestor copii”, a spus Eva Bartok, Președintele Asociației Române pentru Copii Dislexici și coordonator activități pentru copii și părinți.