Fii pregatita pentru constipatia bebelusului tau, cu supozitoare create speciale pentru el

De vorba cu Dr. Ana Culcer, Medic Primar Pediatru, Doctor in stiinte medicale, Sef sectie Neonatologie al Spitalului Universitar din 1984, din 1973 lucreaza la Sectia de Neonatologie cu supraspecializare in urgente medicale si formator National pe probleme de alimentatie naturala, lucrand cu UNICEF timp de 10 ani fiind trimisa la San Diego,SUA in 1996 pentru a se secializa in probleme de alimentatie naturala , ulterior sustinad cursuri in toata tara pentru medicii sef de sectie si asistentele sefe ale sectilor de neonatologie.

Sfaturi utile puteti gasi si pe www.ingrijireacopilului.ro

Ce stim si ce nu stim despre tranzitul intestinal la sugari?

Tranzitul intestinal la sugari este variabil functie de alimentatia sugarului. Un bebelus hranit natural, adica alaptat la san, in primele 2 luni are scaun dupa fiecare masa. Numarul sau culoarea scaunelor bebelusului, in cazul in care acesta este hranit natural, conteaza mai putin si depinde de alimentatia mamei. Dupa perioada de 1-2 luni sugarul poate avea scaune la 2 zile sau la o saptamana fara ca acestea sa indice in mod necesar probleme de constipatie. Daca nu are dureri de burtica sau discomfort atunci nu exista motive de ingrijorare.

Cum putem preveni constipatia la sugari?

Daca sugarul este hranit natural este destul de simplu, cum tranzitul intestinal al sugarului depinde de alimentatia mamei se recomnada mai multe sucuri naturale, salate, ciorbe sau supe in alimentatia mamei pentru a preveni eventuale episoade de discomfort ale sugarului alaptat natural.

Situatia devine complexa in cazul bebelusior hraniti artificial.
Introducerea in alimentatie a variantelor inlocuitoare ale laptelui matern pot declansa constipatia datorita componentei acestora. De asemenea trebuie sa avem in vedere ca exista o predispozitie in functie de bagajul genetic adica, antecedente in familia din care face parte sugarul. Un exemplu ar fi predispozitia pentru colon iritabil se mosteneste.

Ce remedii exista pentru constipatia la sugari?

In primul rand este necesar sa determinam cauza si sa o eliminam. Daca mama nu are o alimentatie corespunzatoare intai se intervine asupra regimului alimentar al acesteia. In cazul in care bebelusul se afla la varsta de sub 6 luni este important sa alegem alimentatia artificiala astfel incat sa nu afecteze tranzitul intestinal. Daca ne aflam in perioada de dupa 6 luni, cand avem diversificarea alimentatiei, este important sa introducem in regimul acestuia alimente cu rol laxativ: para, prune functie de capacitatea de digestie a fiecarui bebelus.
Trebuie tinut cont ca orice regim se adapteaza la fiecare sugar in parte.

Cand este indicat sa folosim supozitoarele la sugari?

Supozitoarele le putem folosi atunci cand exista dureri de burtica si disconfort. Este important sa folosim supozitoarele ocazional, sa nu devina o rutina. In cazul in care apelam prea des la supozitoare nu facem decat sa “lenevim” intestinul ceea ce afecteaza tranzitul intestinal.

Supozitoarele cu glicerina sunt foarte bine venite mai ales atunci cand sugarul are dificultati in defecatie si acuza dureri de burtica. Supozitoarele cu glicerina ar trebui sa fie cat mai moi, sa nu fie pastrate in frigider deoarece senzatia de rece poate inhiba bebelusul si determina reactia de respingere in momentul introducerii. Ele trebuie sa nu se topeasca si sa fie usor de folosit atunci cand este necesar.

Ce parere aveti despre noile supozitoare 4LAX Bebe?

Cred ca cel mai important este ca acestea au doza optima pentru sugari ceea ce face utilizarea lor extreme de usoara – nu trebuie taiate sau dozate. Majoritatea supozitoarele au un dozaj pentru copii mai mari si de aceea in cazul sugarilor mamele apeleaza la taierea acestuia existand riscul de subdozare sau supradozare, lucru care face administrarea ineficienta.

4LAX Bebe prin component lor sunt moi si, daca sunt umezite, pot fi introduse foarte usor fara a agresa sugarul, evitand astfel o posibila respingere pe viitor.
Pe scurt, supozitoarele 4LAXBebe nu irita, sunt foarte usor de administrat si au dozajul optim pentru bebelusi.

Fii pregatita pentru constipatia bebelusului tau, cu supozitoare create speciale pentru el


In primul an din viata bebelusului apar si primele problemele la care tu ca mamica trebuie sa gasesti solutii cat mai eficiente si confortabile pentru micutul tau.
Constipatia apare atunci cand copilul nu are scaun o perioada mare de timp. Burtica lui e ferma, are dureri abdominale si scaune dificil de eliminat.


Nu te speria, e ceva firesc si exista numeroase solutii

Supozitorul cu glicerina este cea mai utilizata si sigura metoda pentru a relaxa muschii bebelusului tau si a usura eliminarea scaunului. Mai ales ca acum exista metode inovatoare prin care poti evita disconfortul supozitoarelor clasice printr-un supozitor creat special pentru bebelusul tau. 4laxBebe sunt supozitoare moi, delicate si usor de administrat, pe care bebelusul le va tolera foarte bine.

Este bine sa vorbesti cu medicul pediatru pentru orice problema ar avea bebelusul tau si sa privesti toate problemele ca pe etape firesti din dezvoltarea lui. Pastreaza-ti calmul si bucura-te de fiecare clipa alaturi de el!

Daca vrei sa afli mai multe scrie-ne la bebe@4lax.ro
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • je pe 27 Nov 2013, 13:36
    o da..

    fii pregatita pt constipatia bebelusului tau...nu-i da carne, alapteaza-l la san si cu siguranta nu va fi constipat!...

    0
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod