Din aceste temeri a aparut si întrebarea noastra: de câte ori pe zi este indicat sa hidratam pielea bebelusilor si de ce? Iata câteva posibile raspunsuri:
Hidratarea zilnica de dupa baie
Baia zilnica este de cele mai multe ori însotita sau urmata de un masaj cu uleiuri pentru bebelusi sau cu uleiuri naturale cu proprietati benefice pentru piele si sanatate. În acest context are loc hidratarea completa a pielii, care este suficienta daca se respecta aceasta frecventa zilnica.
Hidratarea zonelor sensibile ale bebelusului
Dupa schimbarea scutecului si curatarea pielii bebelusului cu ajutorul unei comprese cu musetel, a unui servetel umed sau chiar a dusului, aceasta zona sensibila trebuie hidratata cu o crema nutritiva sau cu un ulei special conceput pentru bebelusi, care sa previna iritarea pielii.
Hidratarea zonelor afectate de iritatii sau dermatite
Iritatiile banale si superficiale, dermatitele sau eczemele impun acordarea unei îngrijiri speciale a pielii în zonele afectate. Hidratarea corespunzatoare, de 4-6 ori în fiecare zi, a acestor zone ale pielii, poate calma pruritul si poate stimula regenerarea tesuturilor afectate într-un timp mai scurt.
Pielea va redeveni neteda si sanatoasa, iar aceste afectiuni ale pielii se vor ameliora treptat, pe masura ce aplici uleiuri hidratante. Calmarea si reducerea anxietatii
Anumite uleiuri naturale, precum sunt cel de rozmarin sau cel de levantica, au efecte calmante atât la nivel psihic, cât si la nivel fizic. Masajul cu ulei de rozmarin pe burtica bebelusului îi poate calma acestuia colicile, pe când masajul în zona tâmplelor cu ulei de levantica îl va linisti si relaxa pe micutul tau. Din fericire, nu exista contraindicatii în ceea ce priveste frecventa utilizarii unor astfel de uleiuri.
Posteaza comentariu