Prin valoarea nutritivă şi diversitatea pe care o oferă, legumele ar trebui să se regăsească în cantităţi însemnate în alimentaţia zilnică a copiilor. Însă, după cum ştiu majoritatea mamelor, cei mici s-ar putea să nu fie atât de încântaţi şi deschişi atunci când le pui pe farfurie broccoli, spanac sau conopidă. Ca să îţi împrieteneşti copilul cu legumele şi fructele, trebuie să începi această muncă încă de timpuriu, deoarece şansele de a le accepta mai uşor vor fi mai mari.
Dr. Șerban Damian, medic de familie și nutriționist le sfătuieşte pe mame ce paşi să respecte pentru a-i împrieteni pe copii cu fructele și legumele:
1. Începe foarte devreme
Copiii dobândesc cu ușurință cunoștințele încă de la vârste fragede și este important să-i familiarizezi cu gusturi și arome noi pentru ca mai târziu să-și poată crea obiceiuri alimentare corecte. Există mai multe modalități prin care poţi face acest lucru.
Încearcă să le spui povești care au ca personaje principale, fructele și legumele și nu renunța. Răbdarea este esențială, deoarece odată cu trecerea timpului vei găsi fructe și legume pe placul lor. Nu neglija consumul de fructe și legume atunci când plecați în vacanță sau când sunteți departe de bucătăria proprie. Sucurile 100% naturale și mousse-urile reprezintă opțiuni foarte bune și hrănitoare pe care le poţi oferi celor mici.2. Menține-ți mesajele și asigură-te că și ceilalți factori de influență vor face același lucru
Copiii sunt ușor de influențat și sunt foarte sensibili la factorii externi. Mediul în care îi creștem ne poate ajuta sau, dimpotrivă ne poate sabota eforturile.
Așadar, trebuie să faci front comun cu bunicii, prietenii, unchii, mătușile, grădinița și școala. Jocurile, poveștile, chiar și aplicațiile online cu puzzle, formarea de cuvinte, dacă au mesajele corecte pot ajuta și consolida mesajele despre rolul consumului zilnic de fructe și legume în alimentație. Încearcă și aplicația VitaSmart. Prin intermediul aplicației, copiii se pot juca și învăța lucruri interesante. Copiilor mai mari, supraveghează-le alimentația și foloseşte fiecare prilej ca să le transmiți obiceiuri corecte în ceea ce privește alimentația. Oferă-le la gustarea de după-amiază sau după efort intensiv, un suc 100%, un mousse, legume şi fructe crude. Astfel, se vor și hidrata și vor beneficia și de nutrienții necesari organismului.3. Alege cele mai bune opțiuni, asigurându-te că sunt diverse
Sunt cinci porții de fructe și legume recomandate pe zi care trebuie să fie diverse, atrăgătoare, suficiente și ușor de consumat. În funcție de anotimp, de vârstă și de context există mereu soluții la îndemână. Este necesar să le explici copiilor de ce alegi un anumit produs.
Desenele educative pentru copii sunt utile
Şi desenele educative pentru copii care au ca personaje principale, fructele și legumele pot să fie foarte folositoare!
Posteaza comentariu