Mediul de la școală este foarte util pentru dezvoltarea copilului atât din punct de vedere intelectual, cât și social. În acest mediu copiii învață lucruri noi, colaborează pentru a obține rezultate bune și devin independenți.
La școală copilul petrece o mare parte din timp în sala de clasă, iar infecțiile pot fi transmise ușor de la un coleg la altul, în lipsa măsurilor eficiente. Dacă îl înveți din timp cum trebuie să procedeze va fi mult mai ușor să protejezi sănătatea copilului tău în timpul anului școlar. Atât temele, cât și sănătatea trebuie să fie priorități pe durata cursurilor, astfel încât copilul să aibă un organism puternic și să nu fie nevoit să nu își vadă colegii pentru că trebuie să ia un tratatament acasă.
Iată ce măsuri poți lua pentru sănătatea copilului tău în timpul anului școlar:
1. Învață-l că este foarte important să se spele pe mâini
Spălatul pe mâini este principala modalitate prin care poate fi prevenită răspândirea microbilor între colegii de clasă. Este esențial să-ți înveți copilul să se spele pe mâini corect, mai ales după ce folosește toaleta, înainte să mănânce sau după ce își suflă nasul.
În acest fel vei reduce riscul de îmbolnăvire, iar în cazul în care copilul tău are o infecție nu o va transmite și colegilor.
2. Stimulează imunitatea copilului
Un sistem imunitar puternic este o barieră în calea virușilor și protejează organismul în orice sezon. Asigură-te că cel mic doarme suficient, că are un meniu variat și sănătos, că face mișcare și râde des. De asemenea, ajută-l să treacă mai ușor peste momentele stresante pentru că emoțiile negative pot neutraliza răspunsul sistemului imunitar în fața atacului microbilor.
3. Învață-l cum să prevină gripa și răceala
Temuta gripă de sezon își poate face apariția curând după începerea anului școlar. Din acest motiv trebuie să iei măsuri preventive și să-i explici copilului cum să procedeze ca să nu răcească. Nu trebuie să pună mâna la ochi și nici să împartă cești sau tacâmuri cu ceilalți colegi.
4. Creează condiții optime pentru un somn liniștit
Somnul suficient este esențial pentru sănătate și are un impact decisiv și asupra rezultatelor de la școală. Citiți o poveste înainte să adoarmă, jucați-vă și minimizează folosirea dispozitivelor electronice cu 1-2 ore înainte de ora de culcare.
Asigură-te că are un program stabil de odihnă și evită să-l lași să se culce foarte târziu în weekend pentru că va fi obosit la începutul săptămânii.
5. Învață să recunoști anxietatea sau stresul
Temele foarte multe, testele sau presiunea din partea colegilor se pot acumula rapid, iar copilul tău ar putea fi din ce în ce mai stresat în fiecare zi. Potrivit specialiștilor, stresul prelungit, emoțiile, îngrijorarea constantă și anxietatea pot afecta negativ sănătatea copiilor, la fel ca și în cazul adulților. Gândește-te la modalități practice pentru a-l ajuta să se simtă mai bine. Poți încerca plimbările, un animal de companie, gătitul împreună sau cărțile de colorat.
6. Pregătește-i un mic dejun consistent
Micul dejun consistent îl va ajuta pe copilul tău să înceapă ziua cu multă energie. Pregătește un mic dejun care conține proteine și carbohidrați complecși pentru a-i fortifica organismul.
Poți alege cerealele integrale cu lapte și semințe de dovleac și floarea soarelui sau pâinea prăjită din făină integrală cu unt de arahide, alături de un smoothie aromat.
7. Fă masa de prânz mai interesantă
Pachețelul de prânz poate fi mai atractiv pentru copil dacă are multe culori de legume și fructe. De asemenea, puteți alege împreună o cutie deosebită, astfel încât să-i facă plăcere să ia prânzul în fiecare zi.
8. Oferă-i gustări sănătoase când se întoarce de la școală
În majoritatea cazurilor copiii se întorc de la școală cu multă poftă de mâncare. Nu renunța la variantele sănătoase pentru opțiunile rapide cum ar fi pizza sau covrigeii. Copilul nu le va refuza, dar sănătatea celui mic ar putea fi periclitată pe termen lung. Mai bine alege humusul, salatele de legume sau pastele din făină integrală.
9. Alege ghiozdanul potrivit
Ghiozdanele devin din ce în ce mai grele datorită numărului în creștere de caiete și manuale. Dacă nu poartă un ghiozdan adecvat vârstei și înălțimii copilul ar putea avea dureri de spate, iar această inflamație va crește riscul de infecții.
Posteaza comentariu