Sunt criterii pe care donatorii ar trebui sa le indeplineasca? Care este suma pe care ar trebui s-o doneze ei lunar?
Singurul criteriu care ar conta pentru ca cineva sa intre in programul "Vreau in clasa a noua!" ca donator este sa isi doreasca sa ajute un copil bun la invatatura, dar cu dificultati materiale, sa isi termine liceul.
Costurile lunare necesare sustinerii unui copil la liceu prin acest proiect sunt de 250 RON. World Vision Romania a gasit insa o solutie si pentru cei care au inima mai larga decat "buzunarul". Suma minima prin care o persoana poate deveni donator este de 100 RON pe luna, organizatia urmand sa faca eforturi pentru completarea diferentei de pana la 250 RON (suma necesara) prin activitati aditionale de strangere de fonduri.
Ajutorul dat de donator prin acest sprijin financiar este personalizat in functie de nevoile fiecarui copil inscris in program, pe baza unei evaluari efectuate de catre profesionistii organizatiei.
Suma lunara de 250 de RON este destinata acoperirii costurilor de masa, cazare in orasul unde invata copilul (la internat sau gazda), transport pentru cei care se deplaseaza zilnic din sat la liceu, rechizite scolare, imbracaminte, incaltaminte si multe altele la fel de necesare. Sunt lucruri de baza, care noua ni se par absolut normale, dar la care acesti copii nu au acces din cauza greutatilor materiale ale familiei lor.
Ce pot afla donatorii despre modul in care au fost folositi banii dati de ei? Exista o metoda de monitorizare?
Sistemul programului "Vreau in clasa a noua!" ofera transparenta in privinta modului de administrare a resurselor, donatorul avand posibilitatea de a urmari rezultatele investitiei sale in copilul respectiv. La fiecare sfarsit de an spre exemplu, donatorul primeste din partea World Vision un raport cu detalii legate de evolutia scolara a copilului pe care il ajuta, de progresele pe care acesta le-a facut atat la invatatura, cat si in activitatile de socializare organizate pentru copiii din program. Mai mult decat atat, donatorul primeste si din partea elevului pe care a ales sa il ajute, scrisori prin care poate sa il cunoasca mai bine si sa dezvolte apoi o adevarata relatie. in plus, copiii inscrisi in program sunt monitorizati de catre World Vision pe perioada anului scolar, dar si in timpul vacantelor, cand beneficiaza de programe de socializare si de adaptare la noul stil de viata.
Cati copii vor fi ajutati prin acest program?
Pana in prezent, prin programul "Vreau in clasa a noua!" organizatia noastra a reusit sa ajute peste 350 de copii sa isi continue studiile. Este vorba de elevi cu note bune la scoala, care isi doresc sa invete, dar care sunt impiedicati de saracie sa faca acest lucru absolut normal pentru cei mai multi dintre noi. Mai sunt insa inca multi elevi care asteapta sprijinul unui donator pentru a putea sa mearga la liceu si sa aiba in felul acesta sansa la un viitor mai bun.
In afara de ei, exista copii saraci care au nevoie de ajutorul nostru pentru a trece peste greutatile mari pe care le intalnesc in fiecare zi, in ciuda varstei mici pe care o au: foame, lipsa de vitamine, lipsa produselor de igiena sau lipsa hainelor. Situatia cea mai ingrijoratoare este intalnita in comunele din judetul Iasi, unde multi copii traiesc in conditii care cu greu am putea crede ca mai pot fi intalnite in anul 2009. Pentru a le oferi sansa la o viata mai buna in comunitatea in care traiesc, World Vision a lansat luna trecuta campania de strangere de fonduri "Daruieste speranta". Aceasta initiativa, ce consta in lansarea pe site-ul www.worldvision.ro a unui magazin virtual prin care oricine poate dona diverse sume de bani pentru produse ce acopera nevoile de baza ale copiilor si familiilor lor, se va derula pana in luna septembrie a acestui an. Campania isi si a 160 de familii din comunele Golaesti si Vladeni, judetul Iasi, una dintre zonele cel mai grav afectate de saracie din tara.
Posteaza comentariu