Sfaturi utile in contractarea unui credit ipotecar

Cine nu viseaza la o casa confortabila, cu ferestre largi si mobilata dupa ultimele tendinte in materie de amenajari interioare? Insa pe cat de variata este oferta, pe atat...
Cine nu viseaza la o casa confortabila, cu ferestre largi si mobilata dupa ultimele tendinte in materie de amenajari interioare? Insa pe cat de variata este oferta, pe atat de piperate sunt preturile. Daca te gandesti la aspectul financiar, parca iti mai paleste din optimismul de inceput. Cel putin pentru moment... Daca iti doresti cu adevarat o casa, solutiile incep sa se contureze, iar daca dificultatile intampinate tin strict de finantare, atunci trebuie sa stii ca poti apela oricand la un credit ipotecar. Sansele obtinerii unui astfel de credit cresc simtitor daca mai tii cont si de cateva sfaturi dedicate:

Valorificand toate veniturile lunare, vei obtine o suma mai mare de bani


In primul rand, pentru a te califica pentru un credit si mai ales pentru a obtine suma de care ai nevoie, este bine sa valorifici toate veniturile lunare. Pe langa salariu, marea majoritate dintre noi obtine castiguri suplimentare din contracte de colaborare, mandate, drepturi de autor sau chirie.
De asemenea, daca primesti bonusuri, diurne si chiar bonuri de masa, foloste-le si pe acestea, nu neglija valoarea pe care o aduc in determinarea sumei la care te incadrezi.

Chiar si dividendele sunt luate in calcul, insa trebuie sa te pregatesti pentru un adevarat razboi cu birocratia, in sensul ca va fi nevoie sa faci dovada castigurilor aduse de actiunile pe care le detii, asa ca ai nevoie de o serie de documente justificative, precum: decizii AGA, hartii de la Administratia Fiscala, bilanturi si conturi de profit si pierderi ale companiei.
Asadar, toate veniturile cu caracter de permanenta, care sunt inregistrate la Fisc si pentru care se platesc impozite, sunt binevenite pentru calculul eligibilitatii.

Codebitorii si garantiile suplimentare maximizeaza sansele la credit


Pentru ca suma maxima ce poate fi accesata prin credit bancar sa creasca, poti apela la mai multe instrumente puse la dispozitie chiar de catre banci. In primul rand, pot fi cumulate veniturile individuale cu cele ale sotului, iar unele banci accepta si veniturile partenerului de viata, fara sa iti ceara sa fiti casatoriti.
Este important ca istoricul de plata al sotului/partenerului sa fie unul "curat", adica sa nu fie inregistrat in Centrala Riscurilor Bancare sau Biroul de Credit cu intarzieri sau restante la credite sau carduri de credit, pentru ca va influenta in egala masura sansa la credit ca si istoricul tau.

Apoi, lucrurile pot merge mai departe si pot fi adusi codebitori, rude sau afini, care sa participe cu veniturile lor la calculul eligibilitatii. Acestia trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii de varsta, venituri si istoric de plata ca si tine, aplicantul pentru credit.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • irina pe 16 Mar 2009, 20:46
    credit

    am salariu pe cartea de munca de 20 mil....pot obtine de la banca un credit de 50-60 de mii de euro pt o casa?astept rasp...multumesc

    0
    0

  • alis pe 14 Dec 2008, 20:26
    e posibil?

    sotu meu are salariu pe cartea de munca 6milioane oare este posibil k sa ne luam o locuinta prin credit ipotecar?dar cu salariu de 4 milioane jumatate?? Multumesc!

    0
    0

  • gegeny pe 24 Oct 2008, 11:38
    locuinta un vis

    am un salariu brut dr 750 ron,oare pot visa vre-o data la o casa a mea?

    0
    0

  • gheorghita pe 15 Oct 2008, 09:41
    locuinta

    Sunt asistent maternal profesionist ,din anul 2001.Asistentii maternali figuram cu contract determinat.Din 3 in 3 ani ni se reinoieste contractul.Am venitul lunar de:1269 ron [ salariul ce iau pe card suma de 775 ron + alimente 279 ron +plasament 135 ron+alocatie 80 ron ] . Intrebare:- Am sansa de a obtine un imprumut pentru o locuinta ? Astept un raspuns ! Multumesc !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod