Pune bani deoparte pentru educatia copiilor

Cresterea taxelor scolare pune tot mai multi parinti in dificultate financiara. Iata 10 sfaturi de a economisi bani pentru educatia copiilor tai, fara sa "spargi" vreo banca:

Pune bani
deoparte pentru educatia copiilor

Cresterea taxelor scolare pune tot mai multi parinti in dificultate financiara. Iata 10 sfaturi de a economisi bani pentru educatia copiilor tai, fara sa "spargi" vreo banca:

1. Cu cat mai devreme, cu atat mai bine: nu exista "prea devreme" in a incepe sa pui bani deoparte pentru viitorul copiilor tai. Economiseste din timp, pentru a evita sa le pui la dispozitie o suma modica cu care sa-si achite taxele scolare.

2. Cerceteaza si vei afla: In cazul in care copiii tai aleg o facultate particulara, te poti interesa de anumite reduceri de taxe - de exemplu, unele facultati ofera reduceri de 10% la plata taxei anuale de studii, daca achiti suma integral in prima luna de cursuri.
In acelasi timp, costul anual al studiilor difera in functie de universitate; astfel, ai posibilitatea de a o alege pe cea care ii va oferi copilului tau cele mai multe beneficii - atat material, cat si educational.   

3. Adauga taxele rambursate (returnate) economiilor pentru educatia copiilor. Nu le vei simti lipsa deloc, insa vor face diferenta in cadrul bugetului pentru studii.

4. Asa cum te ocupi de cheltuielile zilnice, formeaza-ti obiceiul de a aloca lunar o parte din bugetul familiei economiilor pentru studii.
Merita!

5. Stabileste-ti ca target sa pui bani deoparte pentru urmatorii 15 ani, alocand lunar o suma care sa nu-ti afecteze prea mult bugetul.

6. Economiseste in conformitate cu planurile de studiu ale copiilor tai. Taxele necesare studierii intr-o facultate cu profil umanist difera net de cele solicitate de universitati precum Medicina sau Dreptul.

7. Daca nu locuiesti in capitala, include in bugetul alocat studiilor si o suma dedicata cheltuielilor de intretinere, in situatia in care copiii tai aleg o facultate din afara orasului.
Astfel, ii vei scuti de multe cheltuieli.

8. Implica-te activ in educatia copilului tau! Intereseaza-te de existenta unor burse de studii sau burse de merit si de conditiile prin care acestea pot fi accesate.

9. Responsabilizeaza-i: In cazul in care copiii tai lucreaza deja cu jumatate de norma sau au o alta sursa de venit, incurajeaza-i sa directioneze o parte a castigului catre bugetul de economii pentru studii. Nu doar ca le va fi de mare folos, dar va reprezenta un motiv de mandrie si un impuls sa se preocupe de viitorul lor academic.


10. Informeaza-ti prietenii si familia asupra planurilor tale de a economisi pentru educatia copiilor. Ai toate sansele ca acestia sa-ti rasplateasca eforturile, contribuind cu cadouri in bani la aniversari si sarbatori.