Intrebari aparute inainte de marele DA
1. La termen: Asigura-te ca sunteti pe aceeasi lungime de unda. Unul dintre voi doreste sa isi continue studiile? Celalalt are, in schimb, planuri de a porni o afacere proprie sau de a cumpara o casa? Idealurile comune (care implica si partea financiara), pe termen scurt, mediu sau lung, va consolideaza relatia.
2. Bunuri si responsabilitati: Este important sa fii la curent cu situatia financiara a partenerului tau. Cu toate ca la noi inca sunt apanajul excentricilor, contractele prenuptiale pot fi o solutie, daca detii o avere considerabila, ai propria locuinta, ai actiuni in cadrul unei firme sau copii dintr-o casatorie anterioara. Poti aborda acest subiect cu partenerul de viata, la un moment dat. Poate mai putin in ziua nuntii...
3. Separat sau "la comun"? Anumite cupluri agreeaza legatura puternica si increderea care se formeaza atunci cand banii sunt "la comun", in timp ce altii se simt mai in siguranta daca isi pastreaza autonomia financiara. Decizia este una personala, care difera de la individ la individ, insa, cu siguranta, trebuie discutata in cuplu.
4. Stabiliti niste reguli pentru cheltuieli! Daca el este un mare cheltuitor, in timp ce tu pui banii "la ciorap", va trebui sa lamuriti acest aspect din timp. Stabiliti anumite reguli impreuna, care sa se adapteze personalitatii amandurora, fara a cauza "gauri" in buget.
5. Cine plateste facturile? Hotarati-va impreuna asupra modalitatii prin care va veti plati facturile, precum si cine se va ocupa de acest aspect in fiecare luna.
6. Compatibilitatea in asumarea riscurilor financiare: Identifica limita fiecaruia dintre voi in asumarea anumitor riscuri financiare si actioneaza in consecinta. Apoi, fie ajungeti la un compromis, fie optati pentru investitii separate.
7. Optiuni pentru asigurari: Cateodata, sa-ti adaugi sotul pe asigurarea ta de sanatate, de viata sau auto te poate costa mai putin decat mentenanta a doua asigurari separate. Alege prima varianta, insa asigura-te ca ai acoperire si din partea angajatorilor tai.
8. Bilantul creditelor: Este important sa cunosti istoria creditelor efectuate de partenerul tau. Daca intentionati sa achizitionati ceva substantial impreuna, precum o casa sau o masina, creditul conteaza, astfel ca e bine sa stii de unde pornesti.
9. Datoriile curente: Gaseste solutii pentru a rezolva datoriile fiecaruia dintre voi si conlucrati la acoperirea acestora. Daca decideti sa va ocupati de ele separat, datoriile acumulate impreuna pot crea neintelegeri si confuzii.
10. Cont comun: Ia in calcul optiunea de a deschide un cont comun pentru achizitiile pe care le faci impreuna cu partenerul tau, cum sunt cheltuielile casei, cumparaturile, iesirile in oras sau vacantele in familie. Opteaza pentru conturi separate, dedicate cheltuielilor personale sau micilor extravagante, pe care ti le permiti din cand in cand.
Comentarii (1)
NOI CHIAR NU NE CERTAM PENTRU BANII .DAR NU STIU DE UNDE SA FAC ROST DE 20 DE MILIOANE VECHI SA NE CUNUNAM...NU POT FACE IMPRUMUT LA BANCA CA AM AJUTOR SOCIAL..CONTEAZA DREGAOSTEA DAR NE SIMTIM IN SIGURANTA SI IMPLINITI DACA NE LUAM.PARINTII NU NE AJUTA.
Posteaza comentariu