Încerci mereu să prepari cantitatea potrivită de mâncare, dar când vine vorba despre friptura de pui nu poți aproxima exact de cât vei avea nevoie și frigiderul tău rămâne aglomerat pentru că nu știi cum să utilizezi ce ți-a rămas dintr-un pui? Nu trebuie să încerci să-i faci pe invitați sau pe membrii familiei tale să mănânce neapărat tot ce ai pregătit, ci mai bine învață cum să folosești creativ bucățile de pui rămase. Odată ce ați savurat împreună friptura suculentă poți pregăti noi rețete folosind aceeași bază.
Iată cum poți folosi ce ți-a rămas dintr-un pui:
1. La supă
Noul sezon tocmai a început, iar gripa și răceala își vor face apariția curând. Supa de pui este un remediu ideal pentru a-ți fortifica organismul, dar și pentru a reduce gravitatea simptomelor în caz că ai răcit deja.
Dacă ai bucăți de friptură de pui îți va fi foarte ușor să adaugi legume, ghimbir și pătrunjel pentru a obține o supă consistentă, care te protejează împotriva atacului virușilor și microbilor.2. La sandvișuri
Ești la dietă și vrei să consumi mai puține calorii? Nu trebuie să te înfometezi, ci să alegi mese mai consistente. Friptura de pui are puține calorii și este o sursă foarte bună de proteine. Combin-o cu felii de pâine integrală, muștar Dijon, frunze de salată verde, felii de roșii și puțin ulei de măsline pentru a obține un sandviș delicios, care te ajută să-ți remodelezi silueta fără să ai stări de oboseală sau amețeală. Un astfel de sandviș este ideal atât pentru masa de prânz de la serviciu, cât și ca gustare rapidă dacă ai o după-amiază foarte aglomerată.
Reduce poftele și nu te vei mai simți mereu tentată de prăjituri sau chips-uri.
3. La fasole fiartă
În zilele în care te simți obosită nu strică să încerci o doză suplimentară de vitamine și minerale. Combină boabe de fasole albă sau neagră cu friptura de pui rămasă și vei obține mix de fibre și proteine care îți dă multă energie, indiferent cât de multe probleme ai de rezolvat. Stimulează puterea de concentrare și memoria, astfel încât vei găsi rapid soluții pentru fiecare aspect complicat din activitatea pe care o desfășori.
4. La orez
Rețetele pe bază de orez se potrivesc foarte bine cu friptura de pui. Dacă nu vrei să adaugi doar legume, câteva cuburi de carne de pui vor face orezul și mai apetisant, iar apetitul va fi ținut sub control timp de câteva ore. Alege orezul integral sau sălbatic pentru a reduce impactul carbohidraților asupra glicemiei.
5. La salate
Salatele sunt o opțiune rapidă pentru prânz sau cină, însă trebuie să fii atentă ce ingrediente folosești pentru a nu le transforma în bombe calorice. Friptura de pui care ți-a rămas este un ingredient ideal pentru o salată consistentă, cu puține calorii.
Astfel, poți combina friptura cu salată verde, semințe de rodie, brânză feta, oțet balsamic și ulei de măsline extravirgin pentru a savura un gust aparte. De asemenea, carnea de pui se potrivește și cu ardei gras, rosii, măsline, ceapă, spanac crud, suc de lămâie și ulei de măsline extravirgin. Pentru o variantă foarte consistentă poți combina spanac crud, boabe de năut fiert, sfeclă roșie coaptă, cuburi de carne de pui, suc de lămâie, tarhon verde, pătrunjel proaspăt și ulei de avocado.
6. La plăcinte
Carnea de pui se potrivește de minune la umpluturi și dă un gust deosebit plăcintelor. Poți amesteca ceapă, varză, ardei copt și carne de pui sau piure de fasole albă, friptură de pui, dovlecel, țelină și măsline. Dacă îți dorești un gust specific preparatelor din bucătăria asiatică poți rumeni carnea de pui în ulei de susan, înainte de a o folosi.
Merită să petreci câteva minute în plus pentru a obține o savoare aparte.
7. La sarmale
Sărbătorile se apropie și în curând te vei gândi și la rețeta tradițională de sarmale. Ei bine, bucățile de friptură de pui care ți-au rămas pot fi utilizate cu succes și în acest caz, îmbunătățind gustul final.
Posteaza comentariu