Bani mai putini pe mancare
Cu putin efort, ceva cunostinte si o oarecare planificare, iti poti diminua considerabil nota de plata din magazinele alimentare. Urmareste mai jos 15 sfaturi din partea "Maxed Out", care te vor transforma intr-un as in ale economisitului:
1. Mergi la cumparaturi dupa ce ai intocmit, in prealabil, o lista precisa, de la care sa-ti juri ca nu te abati. Trei pungi cu prajiturele de ciocolata la pretul uneia ar putea parea o afacere, dar nu este, atat timp cat nu ai planuit-o in avans.
2.
3. Cupoanele de reduceri - Pastreaza-le. Foloseste-le. Economiseste. Este o metoda excelenta de a beneficia de cele mai atractive oferte si, mai ales, de a economisi substantial.
4. Lipeste-ti pe usa frigiderului o lista cu alimentele si condimentele indispensabile bucatariei tale. Fii la curent cu tot ce se gaseste in sertarele tale. Daca vreun aliment se termina, inlocuieste-l imediat. Organizandu-te astfel, vei evita sa cumperi acelasi produs de doua ori.
5. Analizeaza toate rafturile cu produse. Alimentele mai costisitoare se afla, de regula, pe rafturile aflate la nivelul privirii tale, deoarece producatorii platesc un pret mai ridicat pentru aceste spatii.
6. Cumpara legume si fructe din piata. Vei plati mai putin, pentru produse proaspete si de calitate, bifand plusuri la capitolul sanatate.
7. Fa-ti cumparaturile martea si miercurea. Magazinele nu sunt atat de aglomerate in aceste doua zile si te determina sa petreci mai mult timp in cautarea unor preturi avantajoase la produsele favorite.
8. Ai grija la produsele aflate la iesirea din magazine! Nu cadea prada tentatiei de a achizitiona produse amplasate - strategic - la iesirea din magazinul de unde ti-ai facut cumparaturile. Revistele, guma de mestecat sau bomboanele sunt "mici tentatii", care te pot determina sa cheltuiesti mai mult decat ti-ai propus.
9. Taie-ti sau toaca-ti singura carnea. Alimentele gata feliate sunt mai scumpe si sunt, cel mai adesea, "vinovate" pentru aparitia bolilor provocate de alimentatie.
10. Cand te afli intr-un magazin alimentar, limiteaza-te doar la a cumpara produse alimentare. Produsele cosmetice sau de igiena pot costa cu pana la 40% mai mult aici decat intr-un hipermarket.