Sarbatorile de iarna reprezinta una dintre cele mai frumoase perioade ale anului, dar, in acelasi timp, presupun si multa agitatie: colindam ore in sir prin magazine, incercand sa gasim cadourile potrivite pentru cei dragi, pregatim tot felul de bucate pentru masa de Craciun, copiii se straduiesc sa fie cat mai cuminti pentru ca Mosul sa nu cumva sa uite sa le puna sub brad cadoul mult dorit...
Cum va reactiona pisica?
De sarbatori, cei care au o pisica in casa trebuie sa-i acorde acesteia ceva mai multa atentie ca de obicei.
Cu siguranta, felina va fi afectata si ea de schimbarile din jur: nu va mai fi atat de liniste atunci cand ea obisnuia sa leneveasca, de multe ori canapeaua sa preferata va fi ocupata de diverse cutii si pachete, vor aparea lucruri noi (care o vor face curioasa sau, dimpotriva, o vor speria) si casa va fi deseori plina de persoane mai mult sau mai putin cunoscute.
Multe dintre pisici adora Craciunul.
Unele feline sunt innebunite sa se catere in bradul de Craciun, sa rontaie beteala sau sa se joace cu globurile.
Din pacate insa, exista numeroase situatii in care pisicile, nefiind supravegheate suficient, ajung la veterinar fie pentru ca s-au accidentat, fie pentru ca au inghitit anumite obiecte. Pentru a evita astfel de situatii neplacute, trebuie sa luam cateva masuri de prevedere inainte de a lasa pisica singura in mijlocul atator tentatii.
Bradul si ornamentele de Craciun
Pentru pisici, bradul de Craciun reprezinta principala atractie a sarbatorilor de iarna. In primul rand, pentru ca este ceva nou si ofera pisicii prilejul de a se catara si de a face echilibristica. In al doilea rand, felinele nu pot ramane indiferente la multimea globuletelor atat de stralucitoare, a clopoteilor care suna cristalin sau a becurilor colorate.
Singura modalitate pentru a impiedica pisica sa escaladeze bradul este ca acesta sa fie amplasat intr-o camera in care animalul nu are acces. Insa acest lucru este de cele mai multe ori imposibil, asa ca solutia ar fi ca bradul sa fie cat mai bine ancorat, astfel incat sa nu reprezinte un pericol pentru pisica.
Ideal ar fi ca bradul sa nu fie asezat in apropierea unor rafturi sau a mobilei, pentru ca pisica sa nu poata sari de pe acestea in brad.
Bradul natural este mult mai periculos decat un brad artificial, din cauza acelor. Acestea sunt toxice sau pot cauza leziuni ale organelor interne daca pisica le inghite. Problema poate fi rezolvata usor, cu ajutorul unei folii de aluminiu asezata sub brad, deoarece pisicile urasc sa calce pe aceasta.
Cand pisica ramane singura acasa, chiar si pentru o scurta perioada de timp, instalatia electrica din brad trebuie scoasa din priza. Eventual, foloseste un spray repulsiv pentru a impiedica pisica sa roada cablurile si firele electrice.
Posteaza comentariu