Singapura - cea mai mica dintre pisicile domestice, in privinta taliei -are obiceiul de a "cicalii" oamenii, insistand sa-i "ajute" in absoluttoate activitatile intreprinse de ei. Este extrovertita, curioasa,jucausa, dar deloc stricatoare. Are o inteligenta vie si este foartesociabila, pastrandu-si aceste calitati pe parcursul intregii vieti. Dacava doriti o pisica pe post de obiect decorator, nici sa nu va ganditila Singapura!
De unde provine?
Meritul descoperirii rasei Singapura este atribuit sotilor Hal si TommyMeadow, care, aflandu-se in concediu pe insula Singapore (1974), auintalnit aceste pisicute mignone cu inteligenta sclipitoare.
Conform teoriei lui Tommy Meadow, primul exemplar al acestei rase a aparutin mod spontan pe insula Singapore. Se povestea ca un grup de pisoiasi,care asteptau cuminti sa primeasca mancare in fata unui restaurant,au atras atentia celor doi soti, Hal si Tommy, care au fost fascinatide blanita lor frumoasa, foarte asemanatoare cu cea a Abisinienelor, sis-au decis sa adopte cateva dintre exemplarele respective. Localnicii leconsiderau pisici vagaboande, care supravietuiau "cersind" sau scotocindprin gunoaie dupa hrana. Tommy Meadow, care, in afara de a fi un simpluturist, se ocupa cu cresterea unei rase de pisici cu par scurt si era unarbitru de exceptie, recunoscut in Statele Unite ale Americii, s-a simtitfoarte atras de ideea de a selectiona o noua rasa felina. Prin urmare,Tommy Meadow a fost cel dintai care a importat Singapura in California(1973), aducand cu el din calatorie trei asemenea feline: Tess, Tickle siPuss. Din anul 1976, aceste pisici au inceput sa participe la expozitiifeline.
O alta versiune sustine insa ca Singapura este rodul unei hibridizari(dintre o Abisiniana si o Burmeza) efectuate chiar de catre Tommy Meadow.
Oricare ar fi insa istoria ei, toti cei care o cunosc par sa fie deacord in privinta unui singur lucru: Singapura este o pisica adorabila!