Este cunoscut faptul că un parazit atât de mic, cum este căpuşă, poate fi extrem periculos atât pentru animale, cât şi pentru oameni. Din acest motiv este recomandat să se prevină contactul cu acesta. Pentru că nu-i poţi interzice câinelui tău să se bucure de plimbările prin iarbă, cea mai bună soluţie este deparazitarea externă cu produsele recomandate de medicul veterinar.
Dacă însă ai descoperit o căpuşă în blana animalului tău, iată ce trebuie să faci. În cazul în care căpuşa e descoperită în stadiu avansat când deja este mare şi plină de sânge, trebuie să ai grijă când le extragi.
Atenţie! Dacă observi simptome precum lipsa poftei de mâncare, febră, apatie şi urină de culoare brună, mergi imediat la medicul veterinar.
Contaminarea se realizează transcutanat, în timpul hrănirii capuşelor infestate. Căpuşele pot transmite boli care pot provoca anemie sau chiar paralizie. Printre cele mai întâlnite afecţiuni provocate de căpuse se număra Babesioza, Meningita de Rocky Mountains, Ehrlichioza şi Anaplasmoza.După fiecare ieşire la iarbă verde, controlează corpul patrupedului tău, acordând atenţie urechilor, gâtului şi cutelor de piele. Inspectează orice ridicătură suspectă la nivelul pielii.
Căpuşele, în funcţie de specia sau etapa vieţii, pot varia ca mărime. Cu cât este îndepărtată mai repede, cu atât riscul de infecţie scade.
Posteaza comentariu