Motivul? Se înmulţesc rapid, au ieşit din rezervaţie, au distrus pădurea şi păşunile din localitate şi au rupt chiar şi gardul şcolii din localitatea C.A.
Rosetti, potrivit reprezentanţilor primăriei. În ultimele săptămâni, autorităţile au angajat tineri care se pricep la călărie şi motociclişti pentru a prinde animalele sălbăticite din grindurile de la Letea şi C.A. Rosetti, care apoi sunt aduse în ţarcuri. Urmează să li se facă teste de sânge, iar apoi să li se decidă soarta.Aurel Cârlan, agent agricol din cadrul Primăriei C.A.
Rosetti, a declarat pentru Gândul că animalele apar din ce în ce mai des în localitate, provocând pagube, şi că ideal ar fi ca, din cei "aproape 2.000 de cai" care se află acum în rezervaţie, să rămână o sută. "Sunt foarte frumoşi, dar... Noi nu îi omorâm pe plan local. Am vrut, prin acţiunile astea, să-i dăm la carne". Deşi iniţial a declarat că "doar caii bolnavi vor fi abatorizaţi", acesta a revenit şi a spus că toţi vor fi duşi la abator, dar nu vor fi omorâţi cu bestialitate, totul făcându-se "legal" şi după normele europene.Sursa foto: Vier Pfoten