De ce mi-as lua un caine?...

Iata o intrebare asupra careia nu obisnuim sa meditam indelung... De regula, ajungem sa adoptam un catelus la insistentele copiilor nostri, poate sub...

Iata o intrebare asupra careia nu obisnuim sa meditam indelung... De regula, ajungem sa adoptam un catelus la insistentele copiilor nostri, poate sub imperiul amintirilor din copilarie, cand acasa la parinti aveam un animal de companie, sau din dorinta de a nu ne mai simti singure intr-o casa foarte mare... Ei bine, toate acestea sunt motive suficient de bune pentru a-ti lua un caine - nu doar pentru copiii tai, ci si pentru tine.

Iata si alte motive pentru care relatia dintre tine si animalul tau de companie este una care iti aduce beneficii si satisfactii!



A aparut un nou membru in familia ta? Si se intampla sa fie si "cel mai bun prieten al omului"? Pai... s-a cam terminat cu trandaveala in pat, dimineata, infofolita in paturi, stand in letargie in patul confortabil si moale... Prietenul tau patruped are nevoie de tine, pentru plimbarea de dimineata. Prietenii stiu de ce!...

Poti simti cu adevarat entuziasmul si bucuria unei noi zile in timp ce catelul isi preseaza nasucul umed de ceafa ta, sperand ca asa te va "urni" mai repede dintre cearsafuri.

Un mod extraordinar de a te trezi! Sau poate nu...

Insa nu conteaza lipsa ta de chef sau plictiseala care te cuprinde. Acest animalut pe care ti l-ai luat in grija si pentru care ti-ai asumat responsabilitatea are nevoie de tine. La fel ca un copil.

Trebuie sa iti depasesti nemultumirea de a te da jos din pat chiar si in week-end, la ore imposibile, pentru ca el sa isi faca nevoile. Gandeste-te insa cat de bine este sa te trezesti atat de repede si sa iti vezi de treburi, fara sa te rogi de ceas sa sune macar cu cinci minute mai tarziu...



Catelul tau are nevoie de plimbari si miscare fizica in fiecare zi, iar tu esti prima care beneficiaza de pe urma iesirilor in parc, in natura, a plimbarilor la tara sau a jocurilor de frisbee sau aport. Aceste jocuri si interactiuni zilnice ale voastre va ajuta pe amandoi sa fiti intr-o stare fizica si emotionala mult mai buna. Plus ca acum ai un tonus excelent!



Cand simti ca toata lumea te-a parasit si ca nu mai ai putere sa faci nimic, ai langa tine cel mai bun prieten...

necuvantator. Este langa tine mereu, orice s-ar intampla, indiferent de cate ori il certi sau il alinti. Loial si atent, va fi mereu acolo cand vei avea nevoie de cineva.

Obisnuiesti sa vii acasa seara tarziu si nu este nimeni care sa te astepte in prag? Acest lucru se va schimba, o data ce patrupedul iti va calca pragul. Clasicul strigat triumfator "Draga, am ajuns!" va fi intampinat de o tropaiala de labute care alearga si batai asidue din coada - catelul tau va fi extrem de fericit ca te-ai intors acasa si abia asteapta sa "asculte" cum ti-a mers ziua!

Cainele tau iti va oferi companie, dar te va ajuta si sa te simti in siguranta. Acest lucru nu se refera doar la plimbarile voastre indelungate, momente in care cainele iti poate fi "garda de corp", ci si atunci cand te ocupi de sarcinile zilnice. Cainii au un instinct unic de a-si proteja stapanii si stiu sa ceara ajutor atunci cand este nevoie. Exista in acest sens nenumarate relatari ale unor acte de curaj si eroism ale prietenilor nostri "blanosi".



Ai avut o zi extrem de proasta si tot ceea ce iti doresti acum este sa lasi totul la o parte si sa uiti.
Intotdeauna nerabdator sa te asculte, catelusul tau poate deveni umarul pe care plangi, confidentul tau si cel care este alaturi de tine atunci cand ai cea mai mare nevoie de acest lucru.

Nici macar nu trebuie sa inteleaga toate detaliile problemelor tale de serviciu sau relatiile complicate pe care le ai cu prietenii si oamenii care te inconjoara - el este acolo, langa tine, te asculta fara sa te judece si te recompenseaza cu un "pupic" ud pe fata, extrem de empatic. Nu-i asa ca incepi sa te simti mai bine?...



Daca iti este teama de posibilele probleme de sanatate pe care prezenta unui caine in casa le poate aduce pentru copiii tai, nu iti face griji!

Studiile arata ca prezenta unor animale de companie in familie, inca de la varstele fragede ale copiilor, consolideaza sistemul imunitar al celor mici vizavi de alergiile la parul de animale. O toaletare adecvata si o atentie sporita la ingrijirea animalului vor ajuta la eliminarea sau macar la diminuarea acestor probleme.

In plus, un copil care de mic are grija de un animal de companie invata ce inseamna responsabilitatea, atentia si devotamentul.

Va fi cu atat mai mult pregatit pentru relatiile sale ulterioare in societate si va sti sa aprecieze sufletul cald al unui prieten care ii ofera loialitate neconditionata.

Ca sa nu mai spunem de toate jocurile lor comune! Distractie pe cinste! Cei doi stiu sa faca o echipa extraordinara si sudata, o prietenie care ii va lega ani buni de acum incolo!