Acesta are nevoie specifice pentru a putea duce o viață lungă, fericită și sănătoasă. Iată ce sfaturi poți urma dacă vrei să îți iei un iepure de companie!
6 sfaturi pentru a îngriji un iepure de companie
1. Creează un habitat sigur
Există mai multe posibilități de habitat pentru un iepure de companie. Acesta poate sta într-o cameră, în libertate, sau într-o cușcă mare de iepure. În cazul în care apelezi la varianta cuștii, asigură-te că iepurele are destul spațiu pentru a sări și lasă-l în afara cuștii pentru câteva ore pe zi.
2. Protejează-ți iepurele de pericolele din casă
Iepurii de casă au nevoie de spațiu pentru a putea alerga și explora. Pentru a crea un spațiu sigur pentru iepure și pentru a-ți proteja casa, va trebui să faci câteva schimbări.
Acoperă firele cu tuburi de plastic sau ridică-le, astfel încât să nu poată ajunge iepurele la ele. De asemenea, va trebui să blochezi anumite zone din casă, deoarece iepurii pot roade patul, cărțile, plantele de apartament și multe altele. Cu alte cuvinte, micul tău prieten va încerca să roadă orice are la îndemână.3. Asigură-i o dietă variată
Dieta unui iepure de companie ar trebui să conțină în principal fân proaspăt. Puii de iepure ar trebui să mănânce lucernă, iar iepurii adulți iarbă pentru fân sau fân de ovăz.
Folosește un dispozitiv special care permite consumul cantității dorite de fân, cât timp păstrează restul proaspăt. De asemenea, ar trebui să-i suplimentezi dieta iepurelui cu legume proaspete, pelete cu un conținut bogat de fibre și apă proaspătă. 4. Achiziționează o litieră
Iepurii au o inclinație naturală spre a-și face nevoile într-o singură zonă. Profită de această situație pentru a amplasa o litieră de dimensiuni medii în apropierea bolurilor cu apă și dispozitivul cu fân. Pune un strat de ziare sau fân în litieră, nu nisip pentru pisici.
5. Oferă-i modalități de a se juca
Iepurii se pot plictisi cu ușurință. Au nevoie de stimulare mentală, pe care le-o poți oferi cu ajutorul unui castel din carton, deoarece iepurii petrec ore întregi ronțăind cartonul și creând noi ferestre și uși în castel.
6. Periază-ți iepurele
Iepurii de casă sunt animale curate și se spală frecvent. Însă trebuie să-ți periezi iepurele în mod regulat.
Acesta trece prin perioade de năpârlire de câteva ori pe an. Iar prin perierea acestuia poți îndepărta excesul de blană. În caz contrar, iepurele poate ingera părul și ajunge să aibă probleme digestive grave.De asemenea, este recomandat să mergi în mod regulat cu iepurele de companie la veterinar, pentru a te asigura că este sănătos.
Posteaza comentariu