Animalul de companie a devenit un adevarat membru al familiei tale, fiind de nelipsit in fotografiile de grup si un partener de joaca ideal pentru micutul tau. Aceste animale, precum cainii sau pisicile, iti ofera in mod neconditionat dragoste si afectiune si, de aceea, trebuie sa ai mare grija de ele. Poti incepe prin a le oferi o asigurare medicala sau de viata.
Majoritatea companiilor de asigurari din Romania incheie polite pentru animalele de companie. Acestea acopera riscuri precum otravirea subita (intoxicatia) cu substante toxice, asfixierea, inecul, lovirea, caderea etc.
In caz ca doresti sa ii faci o asigurare pisicii, catelului sau chiar reptilei pe care o detii, trebuie sa tii cont de faptul ca exista particularitati de la o companie la alta.
In primul rand, trebuie stabilite cu exactitate varsta animalului si valoarea lui de piata. Inainte ai face o polita de asigurare, nu uita sa ii faci analizele medicale "la zi", inclusiv vaccinurile obligatorii, si sa il inscrii in evidentele unei clinici veterinare autorizate.
Atunci cand doresti sa optezi pentru o astfel de polita, trebuie sa stii ca aceasta variaza in functie de suma asigurata, dar si de riscurile la care este supus animalul, situandu-se intre 10-20 de euro/luna.
Compania Generali Asigurari are polite de asigurari atat pentru catei si pisici, dar acopera riscurile si pentru alte animale de companie. In aceasta polita intra accidentele, spitalizarea, uciderea cu rea intentie de catre o anumita persoana, boli sau furtul. Compania tine cont de atestatul de origine al animalului, valoarea de piata a acestuia si documentul de achizitie.
Ardaf asigura "animalele aflate in proprietatea persoanelor fizice, a persoanelor juridice sau a oricarei persoane care are un interes legitim vadit sau o raspundere pentru cresterea si/sau exploatarea animalelor". La aceasta companie pot fi asigurate mai multe categorii de animale, printre care si iepurele cu varsta cuprinsa intre o luna si trei ani si sinsila intre o luna si sapte ani.
Ardaf acorda despagubiri in cazul decesului animalelor asigurate, in urma bolilor (interne, obstetricale, chirurgicale), a accidentelor sau a furtului prin efractie.
Polita de asigurare a animalului de companie de la Asirom acopera si moartea animalului, care a survenit in urma unor boli sau a unor accidente care au avut loc in timpul unei interventii chirurgicale urgente pentru mentinerea in viata a acestuia. Este asigurat si tratamentul postoperator, consecinta a bolii. Aceasta asigurare facultativa poate fi valabila un an de zile, iar suma este stabilita de catre asigurat si poate fi in lei sau valuta.
In cazul in care ai un strut drept animal de companie, Allianz-Tiriac ti-l poate asigura. O alta polita la aceasta companie este cea de raspundere civila a proprietarilor de caini periculosi si agresivi, cum ar fi Pit Bull, Boerbull sau Bandog. Compania "se obliga sa acopere pierderile banesti pe care asiguratul, proprietarul cainelui, trebuie sa le suporte in cazul in care animalul de companie, aflat in paza sa juridica, a cauzat un prejudiciu unei terte persoane si, in temeiul angajarii raspunderii sale legale, este obligat sa repare acel prejudiciu".
Riscurile acoperite de Allianz-Tiriac, in baza emiterii unei astfel de polite, se refera la vatamarea corporala sau decesul provocate accidental de cainele agresiv. Asiguratorul acorda indemnizatii de despagubire care acopera cheltuielile medicale (spitalizare, recuperare, interventii chirurgicale, medicamente, tratamente etc.) pentru reabilitatea starii de sanatate efectuate de persoana vatamata, si, bineinteles, probate de documente care sa justifice acest lucru.
La BCR Asigurari, asigurarea animalelor de companie intra ca o clauza suplimentara in polita "Asigurarea Complexa a Locuintei", compania de asigurari neavand o polita speciala destinata animalelor. Doar pisicile cu varsta intre doua luni si opt ani si cainii intre sase luni si sapte ani pot beneficia de o astfel de asigurare.
Pisicile trebuie sa fie vaccinate impotriva gripei feline, enteritei infectioase si a leucemiei feline, iar cainii trebuie sa primeasca mai multe vaccinuri, printre care si cel impotriva hepatitei contagioase, a rabiei si bolii Carre.
Proprietarul animalului primeste despagubiri daca pisica sau catelul este implicat in accidente de genul caderilor din aparate de zbor, lovirea de o masina, atat timp cat aceasta nu este a proprietarului, precum si atacul altor animale, intoxicatie, insolatie, asfixiere, inec etc. Suma asigurata nu poate depasi 2.000 euro.
© Copyright:
Asigura-ti animalul de companie
Majoritatea companiilor de asigurari din Romania incheie polite pentru animalele de companie. Acestea acopera riscuri precum otravirea subita cu substante toxice, asfixierea...
Posteaza comentariu