Tocanita de rinichi
Ingrediente: 1,5 cana apa, 1 lingura ulei de porumb, un praf de sare, 250 g rinichi de vita taiat cubulete, ½ cana orez, 1 morcov mediu ras, 4 ciuperci taiate felii, 2 lingurite de rosii, 1 lingurita faina de oase.
Clocoteste apa impreuna cu uleiul si sarea. Adauga orezul, rinichii, ciupercile si lasa sa fiarba la foc mic, cu capac, circa 20 de minute. Amesteca sa nu se lipeasca si, daca mai e nevoie, adauga apa. Pune morcovul si bulionul si mai lasa la fiert cateva minute. La sfarsit, adauga faina de oase.
Suplimentele alimentare
Desi mancarurile speciale pentru pisici sunt din ce in ce mai bine facute, multe pisici nu primesc suficiente vitamine si minerale. Ajuta-ti pisica sa fie mai sanatoasa, sa aiba o blana mai lucioasa, administrandu-i suplimente alimentare.
Atentie! Inainte sa le administrezi pisicii tale, consulta un specialist veterinar, pentru ca doza se calculeaza in functie de talie, greutate, varsta, conditie fizica, stare fiziologica etc.
Iata cateva suplimente care te ajuta sa iti pastrezi pisica sanatoasa:
Acidophilus
Aceasta bacterie benefica ajuta la fortificarea tractului digestiv si la absorbtia nutrientilor. Poti conta pe ea impotriva diareei, gazelor, respiratiei si fecalelor urat mirositoare. Si enzimele de papaya distrug, in mod natural, particulele care compun gazele inca din tractul digestiv.
Aminoacizii
Desi s-ar putea sa te surprinda, cea mai mare deficienta in mancarea pisicilor este cea de aminoacizi. Dupa cum bine stii, aminoacizii sunt cei care ajuta la compunerea proteinelor care formeaza muschii, maresc secretia de hormoni si sustin metabolismul.
Antioxidantii
Adica vitaminele A, C, E si Seleniu. Antioxidantii feresc organismul de toxinele din mediu, minimalizeaza riscul de cancer si maresc capacitatea sistemului imunitar.
Drojdia de bere si vitaminele din complexul B
Aceasta sursa naturala de proteine de calitate contine si minerale, saruri si vitamine din complexul B, care dau energie si ajuta sistemul imunitar, mentin pielea si blana sanatoase.
Vitamina E
Utila pentru artrite, alergii, afectiuni ale pielii si inimii.
Calciu, magneziu, fosfor si zinc
Acest "cvartet" sustine sistemul nervos al pisicii si fortifica dintii si oasele. Dar fii rabdatoare, de abia intr-o luna de administrare vei vedea primele rezultate.
Detoxifiantii
Clorofila, algele, orzul, graul verde, spanacul si brocoli ajuta la detoxifierea sangelului si sustin sistemul imunitar. Acestea sunt ideale pentru pisicile batrane si in convalescenta.
Acizii grasi Omega-6 si Omega-3
Vei calma mancarimile si alergiile cu ajutorul acestor suplimente. Ele ajuta la dezvoltarea sistemului imunitar si a celulelor nervoase.
Comentarii (9)
50 SFATURI PENTRU INGRIJIREA PISICII de ARDEN MOORE Puteti comanda aceasta carte de la Cartiregale Telefon: 0746407499 Pret: 14 RON Cartea se adreseaza tuturor persoanelor care au o pisica sau doresc sa-si ia una. Cartea trece in revista 50 de probleme cu care stapanii se intalnesc in viata de zi cu zi: ABC-ul comportamentului felinelor, pregatirea casei inainte de a lua pisoiul, administrarea hranei, aranjarea culcusului, cum si cand trebuie periata sau spalata, jucarii bune-jucarii daunatoare etc. Scrisa cu toata competenta, dar intr-un stil foarte accesibil, el este deosebit de util chiar si crescatorilor, permanent supusi intrebarilor adresate de cei care vin sa-si ia un pui. Cateva sfaturi extrase din carte: - Adăugaţi un căţel proaspăt de usturoi, pisat, în mâncarea pisicii, o dată pe zi. Aroma puternică nu va ucide puricii, însă va funcţiona ca un factor puternic de respingere. - teistă este un insecticid natural pe bază de extract din crizantemă (pyrethrină), care ucide puricii adulţi. Căutaţi acest ingredient pe etichetele şampoanelor, soluţiilor, spray-urilor şi pudrelor. Sau folosiţi versiunea sa sintetică, cunoscută sub denumirea de pirethroide. NU folosiţi pe pisică produse anti-purici fabricate pentru câini - sunt mult prea concentrate. - „bombardaţi" puricii cu acid boric. Această pudră ucide larvele de purici care şi-au făcut „cuib" în covoare şi tapiţerii. Aplicaţi pudra o dată pe an sau de fiecare dată după ce spălaţi covoarele. - rothenonul este un insecticid natural, împotriva puricilor adulţi; este preparat din rădăcina plantei Derris ellipta. Notă: nu utilizaţi aceasta substanţă pe pisoi sau pe pisici foarte bătrâne. - Indiferent de varianta de deparazitare externă aleasă (zgardă, şampon, spray, picături spot-on, prafuri), aplicaţi-o şi în timpul iernii - chiar dacă afară a început să ningă, puricii rămaşi în casă o duc foarte bine. - lăsaţi rumeguş de cedru în interiorul huselor de saltea sau al feţelor de pernă aparţinând pisicii. Puricii detestă acest miros. - asiguraţi-i pisicii o bună calitate a vieţii. Veterinarul câinilor mei susţine că puricii preferă animalele bolnăviciose celor care au mese sănătoase şi sunt în formă bună. - Pisicilor pretentioase oferiti-le mancare variata ca textura. Cu cat este mai patrunzator mirosul de mancare din conserva, cu atat va fi pofta mai mare. Despre autoare: Arden Moore Este autoarea a 20 de carti despre caini si pisici, editor al revistelor Fido Friendly si Catnip, consultant pe probleme de comportament ale animalelor. De-a lungul timpului, a fost gazda a diferite emisiuni radio despre comportamentul cainilor si pisicilor, a aparut la Fox News, CNN Headline News, Martha Stewart Living Radio si a fost invitata de sute de posturi radio si TV. Este cunoscuta si drept America’s Pet Edu-Trainer (Trade Mark), tinand conferinte de specialitate pe tot teritoriul SUA.
buna ziua.am o multime de probleme cu pisica mea. Are 12 ani, Acum 7 luni i-am descoperit ca un mamelon sangera.Am mers cu ea la veterinar,si a consultat-o.are o tumora la mamelon, si din cauza asta sangereaza cand si cand.Nu m-a sfatuit sa o operez , pe motiv ca e grasa(6 kg.) si batrana.in momentul cand sangereaza, i se micsoreaza umflatura de la mamelon.nu vad sa aiba probleme din cauza asta.ce ma sfatuiti sa fac, ce tratament sa-i dau ca sa cedeze sangerarea.Pisica este sterilizata de acum 8 ani.in alta ordine de idei, de curand(16 nov.2011) am observat ca are ochiul drept rosu, lacrimeaza,si pe retina, sub pupila are o umbra ca un norisor, laptos.Veterinarul mi-a dat sa-i pun picaturi oculsan, dar nu vad nici o ameliorare.Tot din 16.nov.2011, dupa ce a mancat ficatel, a facut diaree, pe care nu pot sa o tin sub control.La ecograf veterinarul a spus ca are ficatul gras.Nu mai are pofta de mancare, si a slabit.ii fac zeama de orez cu morcovi, fiarta .separat ii fierb piept de pui il toc, pasez orezul si morcovul si le amestec cu carnea si zeama de orez cu morcov.Cam asta ii dau de atunci.Ce dieta sa-i dau ca sa nu mai faca diaree si sa nu mai vomite.De atunci a vomitat de vreo 3 ori si de 8 ori a facut diaree.In doua cazuri a facut fara diaree, tare, dar la urma a terminat cu o balta de diaree rau mirositoare.Ce medicamente sa-i dau ca in privinta asta veterinarul nu s-a pronuntat in nici un fel.Astept sa -mi aduca mancarea speciala pentru probleme hepatice, pe care a comandat-o la furnizor, dar momentan nu o are.Mentionez ca bea foarte nulta apa si din cauza asta face si pipi mai des.I-am dat sa manance mancarea pasata si amestecata cu zeama de orez, cu lingurita, ca nu are pofta de mancare.va rog din tot sufletul sa ma ajutati.
shi eu am un motanel birmanez pe nume Tomas ;)) are 5 luni si e foarte mare si gras :)) ii dau sa manance de toate pt k e foarte lasator :)) bineinteles k mancarea pt pisic nu lipseste niciodata :)) n`am avut deloc probleme cu el din cauza mancarii:X dar am sa tin cont de cateva sfaturi de aici :X ms
Eu am o birmaneza-regina casei Sasa si un motan-golan Oscar ,salvat de la moarte cand l-a parasit mamica lui la o saptamana de la nastere langa bloc.Nu avea nici ochii deschisi cand l-am luat. Birmaneza- Sasa l-a lins si l-a adoptat dar fiindca era castrata nu l-a putut alapta.Bobitele speciale pt pisici castrate stau zi si noapte la dispozitia lor: amandoi mananca bobitele de mai multe ori pe zi dar f putin, iar mancare umeda le dau de 2 ori pe zi,dimineata si seara.Sasa prefera mancarea de pui iar Oscar pe cea de iepure Le mai dau si friptura de piept pui cam de doua ori pe saptamana,cat o nuca -cam atat mananca;lapte nu vor. Nu stiu ce probleme pot avea cu motanul Oscar pt ca e innebunit dupa paine.De cate ori aude ca tai paine ,miauna disperat. E posibil sa aiba probleme din cauza asta?Nu e gras.
Daca vrei mai multe informatii legate de animalele de companie, de la pisici la scorpioni sau reptile, atunci intra pe lifestory.ro, nu numai ca vei gasi exact ce cauti, dar pentru orice nelamurire vei primi feedback de la autori.
asa ceva nu am mai auzit ....sunteti obsedati de diete fratilor...dieta la oameni da...dar diete pt pisici??? doamne iarta-ma...si ce daca pisica e grasa...e frumoasa si asa...poate fi jucausa si grasa. La partea cu igiena sunt de acord si ii curatz castronelul foarte des...dar dietaaaa.....Fratiiilor ce ati patit?? Pisica mea mananca de toate cand vrea ea si e foarte jucausa si plina de energie si sanatoasa.
Pisica nu e caine sa ii dai mancare la ore regulate. Pisica trebuie sa aiba tot timpul mancare la dispozitie, inafara de cazul in care e foarte pofticioasa si are tendinte de obezitate. Si mancarea nu se serveste de la frigider, trebuie tot timpul servita la temperatura camerei.Mancarea nu se schimba tot timpul ca riscam sa dezvolte diaree, si pisicile nu se plictisesc de aceeasi mancare.
Am doua pisici Birmaneze surori din aceeasi generatie(2000).Le ingrijesc foarte bine,le duc la medic pentru vaccin in fiecare an ,au carte de sanatate,primesc numai mincare speciala pentru pisici ,le perii blanita in fiecare zi si arata deosebit de frumos.Sint mindru de ele.
daca ne apucam sa dam pisicii apa cu gheata cunoscuta fiind sensibilitatea pulmonara a pisicilor,plicuri de mincare depozitate in frigider....care se tin la tem,peratura camerei,si mai mult m,incarea care trebuie sa fie la dispozitia ioricvarui animal,ne trezim fara pisici si animale inm general daca n-am avea un pic de minte si ne-am hrani si intretine animalele dupa sfaturi date dupa ureche-multumim dar,nu,traind invatam si ne desteptam
Posteaza comentariu