6. Decoreaza crengile de la baza bradului cu ornamente care nu pot fi sparte, rupte sau "devorate" de catel! Globuletele, beteala, luminitele sunt pentru caine tentatii extraordinar de mari. Daca ai un caine mai curios din fire si care mai are si obiceiul sa topaie si sa se catere pe diferite obiecte din casa, "ancoreaza" bine bradul de Craciun, pentru a impiedica rasturnarea acestuia.
7. Daca te-ai hotarat sa-ti inviti prietenii la masa de Craciun, pregateste din timp o camera in care poti sa lasi cainele. Cu siguranta ca acestuia ii va displacea agitatia, copiii care il vor smotoci si-l vor trage de coada, fumul de tigara (daca este cazul), muzica data prea tare etc. In consecinta, daca esti gazda "chefului", asigura-i cainelui o "camera linistita"!
8. Evita in prezenta cainelui folosirea lumanarilor/artificiilor/petardelor.
9. In cazul in care te-ai decis sa-ti petreci sarbatorile de iarna departe de casa, ai doua variante: cainele te poate urma in concediu sau poate fi lasat la o pensiune canina sau la o cunostinta/ruda in care ai incredere si stii sigur ca se va ocupa de el ca la carte. Pentru a nu avea "surprize", intereseaza-te din timp daca la destinatia aleasa pentru petrecerea sarbatorilor exista hoteluri care accepta si animalele de companie.
10. Stim ca iti iubesti catelul si ca-l consideri un membru al familiei! Tocmai de aceea nu uita sa-l treci pe lista atunci cand vei cumpara cadouri de Craciun pentru cei dragi. Fie ca-i vei face cadou o hainuta, o minge noua sau un os mai mare, cainele le va primi cu placere.
Vacantele si sarbatorile devin, uneori, din cauza neglijentei stapanilor, momente neplacute pentru un caine curios sau... infometat! Dar, prin simple masuri de precautie, incidentele neplacute pot fi evitate. Astfel, amandoi va veti bucura de un Craciun linistit, fara momente ingrijoratoare si vizite nedorite la medicul veterinar!
Un articol de Mihaela Istrate, preluat din revista "Dogmagazin"
Posteaza comentariu