Vinete umplute

Pentru că suntem în plin sezonul legumelor autohtone, încearcă o reţetă sprecială de vinete umplute. Serveşte cu smântână pentru a obţine o masă absolut delicioasă.

Ingrediente:

6 vinete potrivite, 
500 grame de carne macră, 
1 ceapă, 
1 lingură cu ulei, 
1 ou, 
sare, 
piper. 

Preparare: 

Pentru sos: 1 lingură ulei, 1 ceapă, 1 lingură făină, 1 ceaşcă apă, 1 lingură pastă de tomate.

Se aleg vinete mai mici, de aceeaşi mărime, se taie cozile şi se opăresc cinci minute într-o oală cu apă clocotită. 
Se scot, se răcoresc cu apă rece, se ţin un sfert de oră la scurs, pentru ca apa să iasă din ele, apoi se scobesc. 
Carnea tocată se căleşte în ulei cu puţină ceapă, se adaugă sare, piper şi un ou.
Se umplu vinetele.  
Se face un sos dintr-o lingură de ulei, o ceapă tăiată mărunt şi făină. 
Se adaugă apă, pastă de tomate şi miezul scos din vinete. 
După ce a fiert, se strecoară şi se toarnă peste vinetele aşezate în cratiţă. 
Se lasă să fiarbă înăbuşit. Înainte de a servi se dau o jumătate de oră la cuptor.