Ingrediente:
6 vinete potrivite4 cepe
1 morcov
1 legătură pătrunjel
1/2 ţelină
1 ardei gras
200 g fasole
1/4 varză
6 căţei de usturoi
2 linguri de ulei de măsline
busuioc
Pentru sos mai ai nevoie de: 2 linguri bulion sau 200 grame de roşii, 1 linguriţă făină, 1 lingură ulei de măsline, 1 linguriţă zahar, sare.
Mod de preparare:
Alege vinete mai mici. Taie capătul dinspre coadă, apoi cu un cuţit mic realizează patru despicături în lungime, fără a pătrunde prea adânc. Pune-le 10 minute în apă clocotită. Scoate-le, sărează-le, aşază-le una lângă alta pe un fund de lemn, iar deasupra pune alt fund cu greutăţi pe el. Lasă-le astfel jumătate de oră să se scurgă şi să iasă amăreala din ele.
Între timp, taie ceapa peştişori şi rumeneşte-o în ulei. Când zarzavatul s-a înmuiat, se umplu vinetele prin despicături, adăugând şi câte un fir de usturoi.
Se face apoi un sos din puţin ulei, bulion sau câteva roşii date prin sită, sare, piper, o linguriţă de zahăr şi făină. Se toarnă sosul în cratiţă şi se lasă să fiarbă înăbuşit la foc potrivit, o jumătate de oră. Dacă vrei, le poţi pune la cuptor. Se serveşte totul rece.
Poftă bună!
Posteaza comentariu